Çaykur, Kaçak Çaya Karşı Savaş Açtı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çay kullanımanın zararlarına dikkat çekmek amacıyla Rize Ticaret Borsası tarafından Diyarbakır ve Mardin'de sempozyumlar ve çay içme yarışmaları düzenleyeceklerini söyledi.

Çaykur, Kaçak Çaya Karşı Savaş Açtı
 Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çay kullanımanın zararlarına dikkat çekmek amacıyla Rize Ticaret Borsası tarafından Diyarbakır ve Mardin'de sempozyumlar ve çay içme yarışmaları düzenleyeceklerini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, Cumartesi günüDiyarbakır'da düzenleyecekleri 'Doğal ve Sağlıklı ÇAYKUR' sempozyunda, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilen dünyanın en doğal ve sağlıklı organik çayının yararları ile insan sağlığını tehdit eden kaçak çayın zararlarının anlatılacağı bildirildi.

Açıklamada, İstanbul Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Çelik ile aynı üniversitenin Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr.Fatma Çelik'in sempozyumda bilimsel tespitler ışığında kaçak çayın insan sağlığına verdiği zararlarının anlatacağına yer verildi.

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Devlet Klasik Türk Müziği Koro Salonu'nda 25 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek sempozyum sonrasında, ödüllü çay içme yarışması düzenlenecek. Yarışmaya isteyen herkesin katılabileceği ifade edilen açıklamada, belirlenecek sürede en fazla çay içen ve ilk 3'e giren kişilere kuru çay ödülü verileceği kaydedildi. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara gün boyu çay ikramında bulunulacağı belirtilen açıklamada, 26 Nisan Pazar günü de Mardin'de de aynı şekilde sempozyum ve çay içme yarışmalarının tekrarlayacağı bilgisi yeraldı. -Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER