ÇİFTE HAVUZLAR MEZARLIĞININ HALİ İÇLER ACISI

Diyarbakır’un Sur ilçesinde bulunan Çifte Havuzlar mezarlığında 1 metreyi bulan otların yanı sıra yılanlar, akrepler ve sivrisinekler mezarlığa yakınlarının kabrini ziyarete gelen vatandaşları canından bezdirdi.

ÇİFTE HAVUZLAR MEZARLIĞININ HALİ İÇLER ACISI
 Ramazan bayramı  gelmesiyle mezarlık ziyaretleri de artmaya başladı ancak yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, mezarlıklara girişte bin bir zorluk çektiler. Sur ilçesinde bulunan çifte havuzlar mezarlığında yılanlar, akrepler, sivrisinikler had safhada bunun yanı sıra otlar da 1 metreyi bulmuş durumda. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar belediyenin bir an önce çözüm yolu bulması gerektiğini belirterek, “Cenazelerimizi getirip defin ederken binbir zorluk yaşıyoruz. Yılan ve akreplerin sokmasından korkuyoruz bu nasıl bir anlayıştır. Cenazelerimize hiçmi saygıları yok” diye sitemde bulundular. 

Yılan ve akreplerin yanı sıra mezarlıkta suyun da bulunmamasından şikayetçi olan vatandaşlardan İbrahim Açıkgöz, “Böyle bir mezarlığa saygı göstermeyenlere ne söylesem azdır her tarafta yılan ve akrepler, sivrisinekler var, su ihtiyacımız var su bulamıyoruz. Bunlara çare bulmayan ben Allaha havale ediyorum. Geçtiğimiz gün kardeşimi çok zor şartlarda defin ettik. İnsana verilen saygı ortada ne yazık ki İstanbul, Ankara’da, İzmir’de yani metropol büyük şehirleri örnek alsınlar belediye ne görev yapıyor” diye konuştu.

HABER.YILMAZ ACU

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2016, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER