Çınar’lı Çocuklara Yetenek Taraması

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki okullarda eğitim gören ilk okul üçüncü sınıf öğrencileri,Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yetenek taramasından geçirildi. İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay,”İnşallah bu çocukların arasından olimpiyatlara giden sporcular çıkacak” dedi.

Çınar’lı Çocuklara Yetenek Taraması
 Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki okullarda eğitim gören  ilk okul üçüncü sınıf öğrencileri,Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yetenek taramasından geçirildi. İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay,”İnşallah bu çocukların arasından olimpiyatlara giden sporcular çıkacak” dedi.

Bilimsel Verilerle Yetenek Taraması

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde uygulamaya konulan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında il il çocuklar arasında yetenek taraması başlatıldı.İlk aşamada Türkiye'deki tüm ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin taranacağı proje ile yaklaşık 2,5 milyon çocuğun sportif yetenekleri ve potansiyelleri bilimsel verilerle ortaya çıkarılacak.

Her yıl daha da genişletilerek devamlı hale getirilecek projeyle, yetenekli öğrenciler keşfedilerek Türkiye'deki spor altyapısının bilimsel veriler ışığında yükseltilmesi ve çocukluk çağında sporun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi hedefleniyor.

Çınar’da Yetenek Taraması Yapıldı

Proje kapsamında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde de ilkokul üçüncü sınıf öğrencileri arasında yetenek taraması yapıldı. İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay,”Spor Bakanlığımızın tüm ülkede başlattığı 7-10 yaş arası yetenek taramasını Çınar ilçemizde gerçekleştirdik. İnşallah geleceğin yıldızlarını keşfedip Olimpiyatlara yetenekli çocuklarımızla daha güçlü hazırlanacağız” diyerek projenin çok faydalı sonuçlar doğuracağını kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER