Çocuk Yaz Kampı Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün bu yıl 9.’sunu düzenlediği Hazar Gölü’ndeki çocuk yaz kampı başladı.

Çocuk Yaz Kampı Başladı
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün bu yıl 9.'sunu düzenlediği Hazar Gölü'ndeki çocuk yaz kampı başladı.

Geleneksel hale gelen ve her yıl yüzlerce çocuğun faydalandığı çocuk yaz kampı başladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Elazığ'ın Gezin köyündeki kampta 90 çocuk tatilini yapmaya başladı. Tatil yapma imkanı olmayan dezavantajlı 9-14 yaş grubundaki kız ve erkek çocukların yararlandığı çocuk yaz kampına bu yıl yaklaşık bin çocuğun katılması bekleniyor. Her hafta gruplar halinde çocuk ziyaretçilere ev sahipliği yapacak olan çocuk yaz kampı 27 Ağustos 2014'e kadar sürecek. Bu tarihe kadar yaz kampına toplam 10 grup katılacak. Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'na gelen çocukların oldukça neşeli ve heyecanlı oldukları gözlendi. Yaz kampına katılacak olan çocukları aileleri yolculadı.

Çocuk yaz kampında her çocuğa spor çanta, diş fırçası, diş macunu, ayakkabı, terlik, havlu takımı, şort, tişört, şapka, bandana, iç çamaşırı, çorap, bone ve şampuan ücretsiz verilecek. Ayrıca çocukların kişisel gelişimine katkı sunmak, çevresiyle daha uyumlu olmasını sağlamak adına resim ve el becerileri atölyesi, sportif faaliyetler, halk oyunları atölyesi, insan hakları atölyesi, akran eğitimi, Kürtçe dil, drama, zeka oyunları ve ara bul, satranç atölyesi ve bisiklet sürme eğitimleri uzman eğitmenler tarafından verilecek. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER