Çocuklar El Becerilerini Sergiledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Kreş Hizmetlerine bağlı kreşlerde, dönem boyunca çocuklar tarafından yapılan resim ve el işlerini sergiledi.

Çocuklar El Becerilerini Sergiledi
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde, Yeniköy Belediye Sosyal Konutları, Ben u Sen, Hasırlı, Yeniköy, Aziziye mahallerinde bulunan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Gündüz Çocuk Bakım Evi (Baxçeyên Zarokan) kreşlerinde 2013-2014 yılı boyunca eğitim gören 305 çocuk, eğitim yılı boyunca yaptıkları el işlerini sergiledi.
Yıl sonu etkinliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışanları ve kreşlerde eğitim gören çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Yeniköy, Ben u Sen, Hasırlı, Aziziye ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Gündüz Çocuk Bakım Evi (Baxçeyên Zarokan) kreşlerindeki sergilerin açılışını çocuklar ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı birlikte yaptı.

Kreş hizmetleri yıl sonu sergileri hakkında bilgi veren Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürü Veysel Yıldırım, 2004 yılında "Sosyal Doku" projesi kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait 4 mahallede bulunan oyun odalarının çalışma prensiplerini yeniden düzenlediklerini söyledi. Yıldırım, "Öncelikle yeni düzenlemeyle oyun odaları kavramını değiştirdik. Bunun yerine daha uygun olduğunu düşündüğümüz okul öncesi eğitimini kabul ettik. Diyarbakır'da çocuk sayısının fazla olmasından dolayı ailelerin talebi doğrultusunda Sümerpark ve belediyeye ait Yeniköy Sosyal Konutları'nda da okul öncesi eğitimi veren şubeler açtık" dedi.

Eğitim Dili Kürtçe

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı tüm kreşlerde eğitim dili olarak Kürtçeyi tercih ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Kürtçe eğitim konusunda ailelerden büyük bir destek aldık. Kürtçe eğitimle anadil eğitimine katkıda bulunarak Kent genelinde duyarlılık yarattık. Ayrıca özel sektörde hizmet veren birçok kreşin tabelalarında 'Kürtçe Eğitim Dilidir' yer vermeleri bizim açımızdan sevindiricidir" diye konuştu.

Yıldırım, "Kreşlerden 3, 4 ve 5 yaşındaki çocuklar faydalanmaktadır. Eylülde başlayan eğitimler 15 Haziran'da tamamlanıyor. Bu süre zarfında çocuklara psiko-motor, dil becerileri, öz bakım, sanat ve müzik eğitimi verilerek çocukların, sosyal gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Çalışma planlanması ailelerle birlikte yapılıyor

15 Haziran'da eğitimin tamamlanmasının ardından kreşlerde okul öncesi eğitim gören çocukların ailelerine ziyarette bulunduklarını belirten Yıldırım, "Aile ziyaretlerinde daha çok verilen hizmet ile ilgili geri dönüşler almaya çalışıyoruz. Ailelerin taleplerini aldıktan sonra, eksiklerimizi tamamlayıp yeni eğitim dönemi hazırlıklarına başlıyoruz. Ayrıca Ağustos ayında yeni dönem kayıtları için mahallede 3, 4 ve 5 yaşındaki çocukların ailelerini ziyaret ederek kayıt işlemleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldırım, son olarak yılsonu etkinliklerinin amacının, çocuklarda öz güven duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER