Çocuklarını İsteyen Annelerden Demirtaş'ın Sözlerine Tepki..

Diyarbakır'da PKK'nın dağ kadrosuna katılan çocuklarını isteyen aileler, "eylem için para aldılar" diyen Selahattin Demirtaş'a tepki gösterdi.

Çocuklarını İsteyen Annelerden Demirtaş'ın Sözlerine Tepki..
 Diyarbakır’da PKK’nın dağ kadrosuna katılan çocuklarının geri verilmesi için günlerdir eylem yapan aileler, 'eylem için para aldılar' sözlerinden ötürü BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a tepki gösterdi.
"DEMİRTAŞ'A YAKIŞMADI"

BDP Eş Genel Başkanı’nın ‘eylem yapan bazı ailelerin para karşılığında bu eylemi yaptıklarını’ yönündeki sözlerini eleştiren Sedat Bozoğlu’nun annesi Lütfiye Bozoğlu, bu sözlerin Demirtaş’a yakışmadığını söyledi. Bozoğlu, "Elini vicdanına koy, para için buraya gelmedik. Ben oğlum için buraya geldim. Oğlum bana teslim edilene kadar ayrılmayacağım. Para istemiyorum. Oğlumu bana verin, gelin ben size para vereyim. Senin evladın da var. Elini vicdanına koy, gel bize katıl. Biz para istemiyoruz." dedi.

"BARIŞ İSTİYORUM"

Erzurum’da 3 ineğini satarak Diyarbakır’a geldiğini söyleyen acılı anne, evladının 2 ay önce üniversiteden dağa götürüldüğünü anlattı. Lütfiye Bozoğlu, "Oğlumdan haber alamıyorum. Onun için geldim buraya. 3 ineğim vardı sattım, oğlumun yoluna düştüm. Barış istiyorum. Allah rızası için çocuklarımızı gönderin.” diye konuştu.

BDP'DEN AÇIKLAMA

BDP'den yapılan açıklamada, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın "çocuğu dağda olan aileleri tenzih etmesine rağmen sözlerinin bilinçli olarak çarpıtıldığı ve bütün ailelere yönelik söylenmiş gibi yansıtıldığı" bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Demirtaş'ın açıklamasında çocuğu dağa giden aileleri tenzih ederek ve açıkça ayrım koyarak oturma eylemine katılan bir iki ailenin istihbarat tarafından kendilerine verilen para karşılığı o eylemi gerçekleştirdiğini ve yönlendirildiklerini belirtmiştir. 

Açıklamasında çocuğu dağda olan aileleri tenzih etmesine rağmen Sayın Demirtaş'ın sözleri bilinçli olarak çarpıtılmış ve bütün ailelere yönelik söylenmiş sözler gibi yansıtılmıştır. Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır."
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER