Cuma Hutbesinde Madenciler Anıldı: Onlar Rızık-ı Helal Peşindeydiler

Diyarbakır’da Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma Hutbesinde Madenciler Anıldı: Onlar Rızık-ı Helal Peşindeydiler
 Diyarbakır’da Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının hutbesinde müminlere seslenen Diyarbakır Ulu Camii İmamı Osman Yağmur, “Mekânları cennet olsun. Çünkü onlar rızık-ı helal peşindeydiler. Onlar tefecilikle, faizle, haram lokmayla uğraşmadılar.” dedi. Yağmur, bu milletin başına gelen kazalar ve belaları ibretle bakılması gerektiğini kaydetti. 
İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii’nde Soma’da hayatını kaybeden madenciler için hutbe okutuldu, andından gıyabi cenaze namazı kılındı. Okunan ezan ile birlikte camiye akın eden binlerce vatandaş, vaaz ve hutbeyi dinledi. Cuma Hutbesini Ulu Cami İmamı Osman Yağmur okudu. Yağmur, Suriye’de 100 binlerce insanın katledildiğini, Irak’ta ve Mısır'da yine Müslümanların katledildiğini belirterek, “Bu topraklarda ise 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerden katledilen insanlarını hatırlıyoruz. Bugün ise Manisa’da. Onlarca aile Soma’da hayatını kaybeden evlatları için yanıyor. Yüzlerce insanımız çocuklarına helal rızık götürmek için, evine ekmek götürmek için girdiği toprağın altından bir daha çıkamaz oldu, hayatını kaybetti. Mekânları cennet olsun. Çünkü onlar rızık-ı helal peşindeydiler. Onlar tefecilikle, faizle, haram lokmayla uğraşmadılar. Rabbim mekânlarını cennet eylesin.” dedi. 

İş yaparken bir mümin olarak tedbiri elden bırakmamak gerektiğin altını çizen Yağmur, “Bu kazalardan ibret almalıyız. Ders almalıyız. Bu milletin başına gelen bu belalara musibetlere ibret nazarıyla bakmalıyız. Van’da deprem olduğunda nasıl birlik olduysak aynı şekilde Soma içinde ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER