Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingi

Erdoğan: (3) "CHP, Kürt meselesinin mimarıdır, CHP, Dersim'in mimarıdır.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingi
 Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu herkes bilsin; biz bu çözüm yoluna başımızı koyduk. Bedenimizi koyduk. Canımızı koyduk. Bu süreci, bu çözümü, kardeşliği baltalamak için önümüze çok engeller çıkardılar" dedi.
Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası kapsamında Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında, HDP'nin CHP'nin izinden gittiğini, Cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, HDP Genel Başkanı'nın CHP'ye giderek görüşmeler yaptığını, sonra da ne görüştüğünü itiraf ettiğini belirtti.

Erdoğan, "CHP ile ittifak yapmak istemişler ama CHP kabul etmemiş. Eğer kabul etseymiş HDP, CHP ile ittifak yapacakmış. Bu, HDP seçmenine açıkça ihanettir. Bu ittifak girişimi, benim Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerime hakarettir. Kim bu CHP? CHP, Kürt meselesinin mimarıdır, CHP, Dersim'in mimarıdır. CHP, kapanan camilerin, yıkılan türbelerin failidir. CHP, yasakların, baskıların, işkencelerin, faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusudur. CHP demek, ırkçılık demektir, zulüm demektir, ayrımcılık demektir. İşte HDP gitti, bu CHP ile ittifak arayışlarına girdi. Ne diyor HDP adayı? 'Birlikte dans edelim' diyor. İşte tam da CHP kafası, CHP zihniyeti budur. Diyarbakır'dan inşallah bu CHP kafasına, bu CHP zihniyetine de oy çıkmayacak" diye konuştu.

 Diyarbakır'ın kendisine ihanet eden, hakaret eden CHP ile ittifak arayışına giren HDP'ye sandıkta gereken dersi vereceğini söyleyen Erdoğan, CHP, MHP ve diğer ulusalcı, ırkçı, ayrımcı partilere verilecek her oyun eski Türkiye'ye gideceğini, HDP'ye verilecek her oyun eski Türkiye'nin işine yarayacağını, şahsına verilecek her oyun ise çözüm sürecine destek olacağını vurguladı.

Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinde ne var? Çözüm sürecinde annelerin gözyaşının dinmesi, dağa kaçırılan yavrularımızın ana ocağına gelmesi var. Artık dağda geleceği ne olacak bunu bilmeyenlerin kendi köyüne, mezrasına, evine dönmesi var. Çözüm sürecinde ne var? Barış, özgürlük, huzur, refah, birlik, beraberlik, kardeşlik var. Bunu biz başlattık. Milli birlik, kardeşlik ardından çözüm süreci dedik ve şimdi bunu yasal zemine oturttuk mu? Oturttuk. Şimdi bu yasal zeminle birlikte mevzuatı değiştiriyoruz. İnşallah bu mevzuatla birlikte. Ah ahh... Akşam 5'ten sonra kepenkler iniyordu. Şimdi 24 saat benim Diyarbakırlı kardeşim Diyarbakır'ın sokaklarında, caddelerinde. Diyarbakır'a hayat geldi. 

Bizim gündemimiz farklı. 12 yılda Türkiye'yi çok farklı bir yere taşıdık. Bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Kardeşlerim, millet çetelerle mücadele etti. Şundan emin olun kazanan millet oldu. Silahların değil, siyasetin konuştuğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Kanın değil, gözyaşının değil, sıkılı yumrukların değil, fikirlerin konuştuğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Herkesin birbirini anlamaya çalıştığı, geçmişin yaralarının sarıldığı, umutla geleceği aydınlık bir Türkiye inşa ediyoruz."

"Hiçbir silah, hiçbir kurşun haklı bir fikirden etkili değildir."

Terörün yıllarca bu ülkede bir bahane, perde, vasıta olarak kullanıldığını vurgulayan Erdoğan, terörün varlığı üzerinden birilerinin güç devşirdiğini dile getirdi. 

Terör ve bölünme korkusuyla milletin olağanüstü şartlara mahkum edildiğini, terörün bahane olarak kullanıldığını, faili meçhullerin, çetelerin üzerinin örtüldüğünü vurgulayan Erdoğan, çarpık, eksik bir demokrasiye milletin rıza göstermesinin istendiğine işaret etti.

Erdoğan, devlet içindeki çetelerin, terör bahanesinin arkasına saklanarak rutinin dışına çıktığına, hukuksuzluk yaptığına, cinayetler işlediğine dikkati çekerek, "Hiçbir silah, demokrasi ve hukuk içinde savunulan meşru talepten daha güçlü değildir. Hiçbir silah, hiçbir kurşun haklı bir fikirden etkili değildir. Şunu unutmayın kardeşlerim; yıllarca bu ülkenin efendisi, sahibi gibi davrananlar, Türkiye demokratikleştikçe, kaybettikleri hissine kapılıyorlar. Çözüm süreci ilerledikçe, kardeşlik pekiştikçe bazıları ellerindeki imtiyazların kaybolup gittiğini anlıyor. Şunu herkes bilsin; biz bu çözüm yoluna başımızı koyduk. Bedenimizi koyduk. Canımızı koyduk. Bu süreci, bu çözümü, kardeşliği baltalamak için önümüze çok engeller çıkardılar. Dimdik durduk. Arkamızda sizin olduğunuzu bilerek dik durduk. Sizin hayır dualarınız sayesinde dik durduk. Türkiye normalleşiyor. İnanın Türkiye'de her şey çok daha güzel olacak" diye konuştu.

"Türkiye normalleşiyor"

Başbakan Erdoğan, 77 milyonun bu topraklarda, bu bayrağın altında bir, beraber ve birlikte olarak geleceği inşa ettiğini, "yeni Türkiye" diyerek 23 Nisan 1920'deki katılımcı, kardeş birbirine saygı duyan manzaranın yeniden çizildiğini vurguladı. 

Türkiye'yi özüne, aslına, kuruluş ruhuna döndürdüklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Kimlikler, kültürler, klavyeler, diller üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. Köylerdeki, mezralardaki, yollardaki baskıyı biz kaldırdık. Türkülerin, şarkıların, kitapların üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. Düşüncelerin, siyasetin, gösteri hakkının üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. Üniversitelere, okullara başörütülü olarak giremeyen yavrularımızın önündeki engelleri biz kaldırdık. Kur'an-ı Kerim öğretilmesini, siyeri Nebi öğretilmesini, onu seçmeli ders haline getirdik. Bütün okullarda artık bunu öğrenme imkanı var. Manevi değerlerin üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. Türkiye normalleşiyor. Türkiye özüne dönüyor. Türkiye ilk Meclisteki ruha, heyecana, kardeşliğe kavuşuyor."

En son çözüm süreciyle ilgili yasayı Meclise getirdiklerine, yasalaştırdıklarına ve çözüm sürecinin zeminini daha da güçlendirdiklerine değinen Erdoğan, sürecin emin adımlarla ilerlediğini söyledi. 

Erdoğan, 10 Ağustos'un, Türkiye için, iç ve dış politika için, ekonomi ve en önemlisi demokrasi için milat olduğunu belirterek, Türkiye düşmanlarının kaybedeceği, yeni Türkiye'nin kazanacağı bir seçime girildiğini dile getirdi. 

Başbakan Erdoğan, "Ben Diyarbakır'ın, yeni Türkiye'nin tarafında, hakkın yanında duracağını biliyorum, çözümün yanında saf tutacağına gönülden inanıyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER