Dağdan kurtarılan kızı anneler bağrına bastı

Terör örgütünce dağa kaçırıldıktan sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kurtarılan 16 yaşındaki S.B, oturma eylemini sürdüren ailelerle bir araya geldi.

Dağdan kurtarılan kızı anneler bağrına bastı
 Diyarbakır'da 16 yaşındaki kızlarına kavuşan anne Binnaz B ve baba Sacit B, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyaret esnasında eylem yapan anneler, S.B'yi bağrına bastı. Anne Binnaz B'nin sevincini paylaşan diğer anneler gözyaşı döktü. Binnaz B ve kızı S.B'ye sarılarak ağlayan anneler, kendi çocuklarının da dönmesi temennisinde bulunarak, dua etti.

Binnaz B, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi yaşadığı bu duyguyu diğer annelerin de yaşayacağına inandığını anlatarak, barış istediklerini söyledi.

ANNELERE "EYLEME DEVAM EDİN" ÇAĞRISI

"Annelere sesleniyorum; bu eylemlerine devam ederlerse inanıyorum ki onlar da benim yaşadığım duyguyu yaşayacak. Barış Türkiye'ye mutluluk ve huzur getirecek. Anneler artık ağlamasın. Benim yaşadığım bu sevinci bütün annelerin de yaşamasını istiyorum. Böyle devam ederlerse yaşayacaklarına da inanıyorum" diyen Binnaz B, barış için adım atılması durumunda annelerin yüzünün güleceğini bildirdi.

ONLAR DA BARIŞI BEKLİYOR

Binnaz B, şöyle konuştu:

"Benim mutluluğumu onlar da yaşayacaklar. Başbakan, Selahattin Demirtaş, Murat Karayılan, Abdullah Öcalan, herkese sesleniyorum. Barış ve huzuru getirmelerini istiyorum. Dağdaki kardeşlerimizin de barışı beklediğine inanıyorum. Başbakana selamlarımı gönderiyorum."

Yüksekova'da bir eve düzenlenen operasyon sonucu kurtarılan S.B ise 2 gün önce polisin operasyonu sonucu kurtarıldığını anlattı.

Yüksekova'da bir evde bulunduğunu bildiren S.B, "20 gün boyunca dağdaydım. Şu an çok mutluyum. Sadece barış istiyorum. Anneler ağlamasın artık. Yeter artık. Oradakilerin hepsi pişman. Ben devletin de oradakilerin de elinden geleni yapıp artık annelerin ağlamasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Binnaz B, baba Sacit B ve kızları S.B ziyaret boyunca birbirlerinin ellerini bırakmaması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER