DBP 15 Şubat İçin Bildiri Dağıttı

Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanlığı, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 yılında Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle 15 Şubat'ta yapılacak yürüyüşle ilgili bildiri dağıttı.

DBP 15 Şubat İçin Bildiri Dağıttı

 Demokratik Bölgeler Partisi(  İlçe Başkanlığı, 'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 yılında Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle 15 Şubat'ta yapılacak yürüyüşle ilgili bildiri dağıttı. 



 ilçesinde bulunan 450 Evler ve Feritköşk mahallelerinde yapılan bildiri dağıtımına   eş başkanları Murat Öndeş ve Sedriye Sular’ın yanı sıra ilçe yöneticileri,  Belediye Eş Başkanı Ülkü Baytaş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



Vatandaşlarla sohbet eden Murat Öndeş, 15 Şubat 'a yapılan uluslar arası komployu lanetle kınadıklarını söyledi. Öndeş, "Biz Kürtler bugünü tarihe kara gün olarak kayıt ettik. Öcalan'a yapılan bu komployu kınamak için tüm halkımızı 15 Şubat'ta alanlara bekliyoruz." dedi.



 Belediyesi Eş Başkan Ülkü Baytaş ise 15 Şubat’ın dünyada emsali görülmemiş en ağır komplolardan biri olduğunu belirtti. Kürt halkının bu komployu boşa çıkardığını ifade eden Baytaş, tüm halkı 15 Şubat’ta alanlara davet etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER