Dbp'liler Öldürülen 17 Yaşındaki Abdulkadir İçin Yürüdü

Diyarbakır'da yasadışı gösteri sırasında 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın silahla vurularak öldürülmesini, DBP'liler yürüyüşle protesto etti.

Dbp'liler Öldürülen 17 Yaşındaki Abdulkadir İçin Yürüdü
 

Diyarbakır'da yasadışı gösteri sırasında 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın silahla vurularak öldürülmesini, DBP'liler yürüyüşle protesto etti. Olayın olduğu bölgeye gitmek isteyen protestoculara önlem alan polis izin vermeyince, grup bu kez İstasyon Meydanı'na yürüdü.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen Salı gecesi çıkan olaylarda Abdulkadir Çakmak, silahla vuralarak öldürüldü. DBP'liler Çakmak'ın öldürülmesini protesto etmek için merkez Yenişehir İlçesi Koşuyolu Parkı'ndan olayın olduğu 5 kilometre mesafedeki Sur İlçesiFatih Paşa Mahallesi'ne yürüyüş düzenledi. Koşuyolu Parkı'ndan çıkan kalabalığın önü çevik kuvvet ekipleriyle önlem alan polis tarafından kesildi.

DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, polis müdürleriyle yaptığı görüşmede olay yerine yürümek istediklerini söyledi. Sağanak yağmur altında yaklaşık 1 saat yapılan görüşmelerde polis müdürleri de Şimşek'e, İstasyon Caddesi'ne kadar yürümelerine izin vereceklerini bildirdi. Bunun üzerine protestocular, ellerinde ölen Abdulkadir Çakmak'ın fotoğraflarıyla 500 metre mesafedeki İstasyon Meydanı'na sloganlar eşliğinde yürüdü.

DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, kalabalığa Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yaparak, "Kürt halkı geçmişte olduğu gibi bugün de barış ve demokrasi için hak ve özgürlük için mücadelesini daha da yükselterek gerçekleştirecektir. Barış ve demokrasiye kararlığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kürt halkı artık baskı ve terörle sindirilebilecek, yok edilebilecek bir halk değildir. Var olma mücadelesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mevcut değerlerini koruyarak ve yaşatarak yeni değerler yaratarak sürdürtecektir" dedi.

Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER