DEDAŞ Görevlilerini İlçeye Sokmayan Kalabalığa Polis Müdahalesi

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde DEDAŞ görevlilerini ilçeye sokmayan öfkeli kalabalığa polis ekipleri müdahale etti.

DEDAŞ Görevlilerini İlçeye Sokmayan Kalabalığa Polis Müdahalesi
 

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ne kaçak elektrik kontrolü için gelen DEDAŞ görevlilerine toplanan kalabalık tepki gösterdi. DEDAŞ görevlilerini ilçeye sokmayan kalabalığa polis ekipleri, biber gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

ELEKTRİKLERİN SIK SIK KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren Hani sakinleri, bugün kaçak kontrolü için DEDAŞ görevlilerinin geleceğini öğrenince, ilçe girişinde toplanmaya başladı. Sabahsaatlerinde ilçeye gelen DEDAŞ görevlilerine, burada toplananlar büyük tepki gösterdi. Kış mevsiminde elektriklerin sık sık kesildiğini, elektronik malzemelerin tamamının yandığını ya da arızalandığını belirten kalabalıktakiler, tüm bu olumsuzluklardan DEDAŞ'ı sorumlu tuttu.

POLİSİN MÜDAHALESİ ÜZERİNE ESNAF KEPENK KAPATTI

DEDAŞ görevlilerinin kaçak kontrolü yapmalarına izin vermeyeceklerini belirten kalabalıktakiler, saat kontrolü yapılmadan, rastgele abonelere ceza kesildiğini savundu. DEDAŞ görevlilerini ilçeye sokmayan kalabalığa, dağılmaları yönünde uyarı yapan polis, tepkiler sürünce tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Ortalık bir anda gaz bulutuyla kaplanınca olumsuz etkilenen esnaf, kepenklerini kapattı.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ: BEN ŞİMDİ SİZİN İÇİNİZDEYİM, OLAY ÇIKMASIN

Hani İlçe Emniyet Amiri Ufuktan Yıldız, Merkez Park karşısında toplanan kalabalığın yanına giderek, onlara bir süre görüştü. Yıldız, "Bakın ben şimdi sizin içinizdeyim. Sizinle konuşmak, yaşanan tatsız olayı yatıştırmak için burdayım. Sizlerden rica ediyorum, olay çıkmasın" dedi.

ŞİRKET YETKİLİLERİ İLÇEYİ TERKETTİ

Yapılan görüşmeden sonra şirket yetkilileri, ilçe merkezine girmeden, polis kontrolü altında ilçeyi terk etti. Toplanan halk ve esnaf ilçe kaymakamı ile de görüşeceklerini, ilçede her gece ve gündüz elektrik kesintilerine de bir an önce son verilmesini isteyeceklerini söyleyerek, olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER