Disk Genel Başkanı Beko: Belediyelerdeki Kayyumun Bir An Önce Kaldırılmasından Yanayız

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki oluşan heyet, Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Diyarbakır'daki Genel Merkez Danışma Bürosu'nu ziyaret etti.

Disk Genel Başkanı Beko: Belediyelerdeki Kayyumun Bir An Önce Kaldırılmasından Yanayız
   Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat tarafından karşılanan DİSK Başkanı , görüşmede Kanun Hükmünde Kararnameler ile belediyelere kayyum atamaları konusunda konuştu. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan  Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, DİSK heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, görüşmede'nin mevcut durumu üzerine sohbet ettiklerini aktarırdı. Fırat, " rejiminin OHAL ile Kanun Hükmündeki Kararnamelerle 'yi daha büyük bir çıkmaza sürüklediği yönündeki görüşlerimizi paylaştık. Yine, 'nin içerdeki sorunlarının çözümsüzlüğünden dolayı dışarıya savaşı dayatması, 'yi işgal etmesi sorunların çözümü değil, çözümsüzlüğü daha da derinleştirdiğini ve bu temelde 'nin savaş politikalarına karşı demokratik tepkilerin geliştirilmesinin önemi ve anlamı üzerinde görüş ve düşüncelerimizi paylaştık"diye konuştu.



Fırat'ın ardından konuşan DİSK Genel Başkanı 
, 15 Temmuz darbe girişiminde, darbeye karşı en çok dik duran, karşı çıkan konfederasyonlardan birinin DİSK olduğuna vurgu yaparak, bu ülkenin KHK'ler ile yönetildiğini söyledi. TBMM'de grubu bulunan tüm partilerin darbeye karşı durduktan sonra maalesef 'nun almış olduğu OHAL kararı ve daha sonra KHK'ler ile bu ülkenin yönetilmesinin kendilerine göre anti-demokratik uygulama olduğunu söyleyen DİSK Başkanı , şöyle konuştu: 



"BU TOPRAKLAR HİÇ HAK ETMEDİĞİ BİR ŞEKİLDE KHK'LARLA YÖNETİLİYOR"



"Bu bölgede 20 bine yakın DİSK'e bağlı sendikalarımızın üyeleri var. Kayyum ataması yapılan belediyelerde çalışan hiçbir 
 arkadaşımızın işinden, ekmeğinden, geleceğinden olmaması için biz buradayız. Dün 'da  arkadaşlarımızla 2 saatlik bir toplantı yaptık. Onların görüş ve düşüncelerini aldık. Bugün de 'da çalışan arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. Bölgedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmeleri bir rapor haline getirip, İçişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşerek bir an önce kayyum atanan belediyelerdeki kayyumun görevini yaparak, halkın özgür iradesiyle seçilmiş olan başkanlar ve eş başkanlara görevini teslim etmesi gerektiği inancındayız. Bu topraklar ve bu ülke hiç hak etmediği bir şekilde KHK'ler, sıkıyönetimlerle yönetiliyor. Belediyelerdeki kayyumun bir an önce kaldırılmasından yanayız. Birinci derece talebimiz seçimlerin yapılması değil, talebimiz kayyum görevini yapsın, halkın özgür iradesiyle seçilmiş olan başkan ve eş başkanlara görevi teslim etsin diyoruz. Ama eğer böyle düşünmüyorlarsa, mutlaka kayyum atanan yerlerde bir an önce seçim olması hem bölge hem  arkadaşlarımız açısından daha doğru olur düşüncesindeyiz."



DİSK HEYETİNDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ZİYARET



Diyarbakır'da temasları kapsamında, DİSK Genel Başkanı 
, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve 'yı da ziyaret etti. Ziyarete konuşan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, darbelere olduğu gibi halkın iradesine saldırı olan kayyuma da karşı olduklarını belirterek, bölgede kayyum atanan şehirleri ziyaret edeceklerini ve buna karşı mücadele yürüteceklerini söyledi.



"HERKES HEDEF HALİNDEDİR"



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ise, kayyumun bir darbe olduğunu, kayyum atamalarına karşı tutum alanlara teşekkür ederek, "Bu darbeye biat etmeyen herkes hedef halinde. Emekçiler de hedef halinde. Onun için bu darbeye hep beraber karşı durmak dışında başka bir yolumuz bir seçeneğimiz yok" dedi. Eş Başkan
 da, son dönemlerde yaşananların istatistik olarak 'ü aştığını belirterek, hukuksuzluk boyutunun hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir tabloya dönüştüğünü söyledi. Anlı, 'de yaşayan herkesin demokratik yol ve yöntemlerle bunu kabullenmediğini ortaya koymasının son derece kıymetli bir çaba olduğunu, barışçıl çözüm, diyalog ve müzakere alternatiflerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER