DİSKİ Yeni Kanalizasyon Şebekesi Döşüyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, İstasyon ve Akkoyunlu caddeleri, Karaçalı ve Talaytepe mahalleleri ile Çüngüş ilçesinde yeni kanalizasyon şebekesi hattı döşüyor.

DİSKİ Yeni Kanalizasyon Şebekesi Döşüyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, İstasyon ve Akkoyunlu caddeleri, Karaçalı ve Talaytepe mahalleleri ile Çüngüş ilçesinde yeni kanalizasyon şebekesi hattı döşüyor. Kanalizasyon yapım işlerinin sözleşme bedeli ise 7 milyon 261 bin oldu.


DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, "Diyarbakır Kent İçi Abone Bağlantı Hattı ve Kısmi Kanalizasyon Yapım İşi" kapsamında İstasyon Caddesi, İstasyon Meydanı ve Akkoyunlu Caddesi'nin içinde yer aldığı bölge ile Karaçalı ve Talaytepe mahallelerinde yeni kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmalarını yürütüyor. Aynı iş kapsamında ayrıca şehrin yeni yerleşim bölgelerinde kanalizasyon abone bağlantıları yapılıyor. Kent merkezinde çalışmaları yürütülen kanalizasyon yapım işlerinin sözleşme bedeli ise 7 milyon 261 bin oldu.


İstasyon ve Akkoyunlu caddelerinde yeni şebeke


Çalışma kapsamına en büyük çalışmalardan biri İstasyon Meydanı'nı da içine alan İstasyon ve Akkoyunlu caddelerinde yürütülüyor. Cadde boyunca yeni bir kanalizasyon şebekesi döşenirken, vatandaşların daha önce yararlandığı caddenin doğusundaki iki ayrı kanalizasyon hattı ise iptal edilecek.

Bugüne kadar caddelerde 400 mm çapındaki borularla 130 metre kanalizasyon şebeke inşaatı tamamlandı. 400 mm çapındaki boruların kullanıldığı 345 metrelik kanalizasyon şebekesi yapımı ise halen devam ediyor. Çalışmalar tamamladığında 475 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak.

Halk kışın rahatlayacak

Yeni kanalizasyon şebekesinden İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi'nin batı kısmında yer alan yerleşimler yararlanacak. Cadde boyunca hem Yağmur Suyu Şebekesi Hattı hem de kanalizasyon hattının döşenmesi ile kışın sağanak yağışlarla birlikte yaşanan sorunlar da ortadan kalkmış olacak.

Aynı iş kapsamında Karaçalı ve Talaytepe mahallelerinde de yeni kanalizasyon şebekesi döşeniyor. 300 mm çapında beton ve korege borunun döşendiği Karaçalı'daki çalışmada, şimdiye kadar 1300 metrelik şebeke döşendi. Çalışma, 700 metre şebekenin döşenmesi ve kanal bağlantılarının yapılmasının ardından sona erecek.


DİSKİ Çüngüş'ün kanalizasyon sorununu çözüyor


DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın ardından hizmet alanına girenÇüngüş ilçesindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunları da çözmek için çalışmalar yürütüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçede 10 bin metre uzunluğunda bir kanalizasyon şebekesi döşüyor.


"Çüngüş Kanalizasyon İnşaatı yapım İşi" kapsamında şu anda Karşıyaka Mahallesi'nde yoğunlaşan çalışmalar, önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde devam edecek. Şebeke yapım çalışmasında 150 ila 300 mm arasında değişen çaplardaki borular kullanıldı.


Çalışma yılsonunda tamamlanacak

"Çüngüş Kanalizasyon İnşaatı yapım İşi"nin ihale bedeli 1 milyon 552 bin 350 TL'ye tekabül ederken, proje bedelinin yüzde 50'si İller Bankası'nın SUKAP programı çerçevesinde verdiği hibe desteği ile, geriye kalan yüzde 50 ise DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Çüngüş Kanalizasyon İnşaatı yapım İşi'nin yılsonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER