Diyarbakır Bağlar'a Gökten Sanki Çöp Yağıyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki mahallede bulunan 2 bina arasında belediye temizlik ekipleri tarafından yıllardır birikmiş traktör çöp çıkarıldı.

Diyarbakır Bağlar'a Gökten Sanki Çöp Yağıyor
 Diyarbakır Bağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, 5 Nisan Mahallesi'ne bağlı Sakarya Caddesi'nin 920.nci sokağında bulunan iki bina arasında yıllardır birikmiş iki traktör çöp çıkarıldı.
Gelen bir şikayet üzerine olaya müdahale eden temizlik görevlileri gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söylediler. Birbirine bağlanmış iki binanın ara koridoruna bina sakinleri tarafından atılan çöplerin koku vermesinden sonra belediyeye haber verildiğini söyleyen Bağlar Belediyesi Temizlik Şefi Ahmet Düzün, çıkmaz sokak olduğundan dolayı görmelerinin imkansız olduğunu söyledi.

'SANKİ GÖKTEN KAR YERİNE ÇÖP YAĞIYOR'

Bir şikayet üzeri olaya hemen müdahale ettiklerini sözlerine ekleyen Düzün, "İki binanın sakinlerine de cezai işlem yaptık. Çok üzülerek söylüyorum Bağlar'da yaşayan yurttaşlarımız temizlik konusunda maalesef duyarsız davranmaktadırlar. Bu güne kadar buna benzer birçok vakalarla karşılaştık, bu ilk değil ama umarım son olur" dedi. Temiz bir bağlar için titiz bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Düzün, her hafta Bağlar'ın farklı bir mahallesinde temizlik kampanyası yaptıklarını söyledi. Bölge genelinde hiçbir belediye temizlik işçilerinin bağlar belediyesi kadar çalışmadıklarının altını çizen Düzün son olarak şunları ifade etti:

"Belediye olarak Sabah saat 6'da başlayıp gündüz 11'e kadar bağlar gibi Türkiye'nin birçok ilinden büyük bir ilçenin temizliğini bitirmiş oluyoruz. Öğleden sonra tekrar gelip baktığımız da sanki gökten çöp yağmış, düşünün o kadar kirli. Bu duyarsızlığının önüne geçebilmek için her hafta farklı bir mahallede kampanyalar düzenliyoruz. O kadar kirleniyor ki işçilerimize her gün süt veriyoruz, şimdiye kadar üç tane işçimiz zehirlendi
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER