Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'den Sur Belediyesi'ne Ziyaret

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, hendek kazmak ve güvenlik güçlerine karşı şiddet eylemlerine başvurmanın yanlış olduğunu belirterek, "Halkın seçilmiş belediye başkanlarını bu tür eylemlerle ilişkilendirmek yanlıştır.

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'den Sur Belediyesi'ne Ziyaret

  Baro Başkanı , hendek kazmak ve güvenlik güçlerine karşı şiddet eylemlerine başvurmanın yanlış olduğunu belirterek, "Halkın seçilmiş belediye başkanlarını bu tür eylemlerle ilişkilendirmek yanlıştır. Öncelikle bu gidişat gidişat değildir, yol da yanlış bir yoldur. Belediye başkanlarını ve halkın seçilmişlerini tutuklayarak bu sorunu çözemeyiz" dedi.

'ın Sur ilçe Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut ve 'in geçtiğimiz günlerde gözaltına alınması, daha sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmasının ardından  Barosu Başkanı  ve beraberindeki heyet 'ni ziyaret etti. Eş başkan yardımcıları tarafından belediye binasında karşılanan Elçi ve beraberindekiler bir süre basına kapalı görüşme yaptı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan  Baro Başkanı , Sur ve Silvan Belediye eş başkanlarının gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını belirterek, hukuksuzluğa karşı kalan belediyeler ile birlikte dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. Elçi, "Her türlü hukuksuzluğa karşı  Barosu halk tarafından seçilmiş belediye başkanları ile dayanışma içerisinde olacak. Onlara her türlü hukuki desteği sunacağız. Öncelikle bilinmelidir, şüphesiz Silvan ilçesinin nüfusu 200 bine yakındır. Sur ilçesi de 200 bin olmaktadır. Yüz binlerce insanın oyu ile seçilmiş belediye başkanlarını soruşturmak, gözaltına almak, tutuklamak ve binlerce kilometre ötede bulunan cezaevlerine göndermek aynı zamanda halka büyük bir gözdağı ve iradesine karşı saygısızlıktır. 'ın en hizmete muhtaç tarihin bölgesi ve yoksulluğun en ağır olduğu belediye Sur ilçesidir. Görevleri başında topluma hizmet vermek gereken belediye başkanları bugün büyük bir hukuksuzlukla tutuklanmışlardır. Öncelikle bu gidişat gidişat değildir, yol da yanlış bir yoldur. Belediye başkanlarını ve halkın seçilmişlerini tutuklayarak bu sorunu çözemeyiz" diye konuştu.

"BU TOPLUM BİR KEZ DAHA 2009 YILINDA YAŞADIĞI TRAVMAYI YAŞAMAK İSTEMİYOR"

Hendek kazmanın ve güvenlik güçlerine karşı şiddet eylemlerine başvurmanın yanlış olduğunu ve kabul edilemez olduğunu aktaran Elçi, halkın seçilmiş belediye başkanlarını bu tür eylemlerle ilişkilendirmenin de yanlış olduğunu ifade etti. Elçi, "Bu toplum bir kez daha 2009 yılında yaşadığı travmayı yaşamak istemiyor. Halk temsilcilerinin ellerinin kelepçelenerek sırayla cezaevlerine gönderildiği süreci toplumda yarattığı yara halen canlıdır. Bu travmayı toplum henüz atmış değildir. Bir kez daha halkın temsilcilerini tutuklamak, açıkçası  toplumunu bir kez daha birlikte yaşamaya ve barışçıl çözüm bulma arayışlarına yöneltilmiş çok ciddi bir darbedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir" şeklinde konuştu.

Baro Başkanı  ve beraberindeki heyet açıklamanın ardından belediye binasından ayrıldı. - 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER