Diyarbakır Barosu, Kurgusal Dava Yarışmasında Birinci Oldu

Diyarbakır Baro Başkanlığı stajyer avukatları, Türkiye Barolar Birliği'nin(TBB) Kurgusal Dava Yarışması'nın bölge elemelerinde birinci oldu.

Diyarbakır Barosu, Kurgusal Dava Yarışmasında Birinci Oldu
 Diyarbakır Baro Başkanlığı stajyer avukatları, Türkiye Barolar Birliği'nin(TBB) Kurgusal Dava Yarışması'nın bölge elemelerinde birinci oldu. 

Diyarbakır Barosu stajyer avukatları, 17 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak Türkiyebirinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandı. Baro başkanı Tahir Elçi, savunmanın, hak ve özgürlüklerin teminatı avukatların iyi yetişmesi için meslek büyükleri olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. TBB'nin Kurgusal Dava Yarışmasının bölge elemelerinde Diyarbakır Barosu Stajyer Avukatları birinci oldu. Şanlıurfa'da yapılan bölgesel yarışmaya DiyarbakırBatmanGaziantep ve Şanlıurfa baroları stajyer avukat grupları katıldı. Daha önce yarı finale kalan gruplar arasındaki savunma mücadelesindeBatman Barosuyla yarışan Diyarbakır Barosu, finalde Şanlıurfa Barosu ile yarıştı. BakırköyCumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, ve Savaş Özdağ'nın juri üyesi olduğu yarışmada Diyarbakır Barosu'nun stajyer avukatları Armanç Arkaş, Ariya Aktuğ, Mucahit Bilci ve Süleyman Bozkır temsil etti. Yapılan yarışmada Diyarbakır Barosu birinci oldu. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, birincilik ödülü ve kupasını BakırköyCumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu'nun elinden aldı. 

Baro Başkanı Elçi, birinci oldukları için çok mutlu olduklarını, Türkiye birincisi de olmak istediklerini belirterek, "Hukuka en çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde genç meslektaşlarımın çabasını takdir etmek gerekiyor. Savunma, hukuk ve hakkın temsilcisi avukatların meslektaşlarımızın yetişmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER