Diyarbakır-Bingöl yolunda kıyamet kopuyor

Diyarbakır-Bingöl karayolu 6 gündür kapalıydı. Yolu kapatanlara jandarma şafak vaktinde müdahale etti.

Diyarbakır-Bingöl yolunda kıyamet kopuyor
 6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere güvenlik güçleri bu sabah saatlerinde müdahale etti.

Molotof, el yapımı bomba ve taş atan göstericilere jandarma ekip biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Lice İlçesi'nde göstericilerin geçen Cumartesi gecesi başlattıkları yol kesme eylemleri nedeniyle  Diyarbakır-Bingöl karayolu 6 gündür ulaşıma kapalı. 

ÖZEL TİM GÖNDERİLDİ

Çukur kazarak ya da durdukları araçların anahtarlarını alarak yolun kapalı kalmasını sağlayan göstericilere müdahale için dün Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye özel harekat timleri sevk edilmişti.

MÜDAHALE BAŞLADI

PKK'nın gençlik yapılanması tarafından ulaşıma kapatılan Diyarbakır - Bingöl karayolunu açmak için harekete geçildi.

Karayollarına ait çok sayıda iş makinesiyle hendeklerin kazıldığı Fis Ovası'nDiyarbakır Bingöl yolu.pnga giren jandarma ile örgütün gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çatışma başladı. İş makinelerinin hendeği doldurması için çevrede güvenlik önlemi alan jandarmaya çok sayıda metal parçalarla güçlendirilmiş el yapımı bomba atıldı. Jandarmanın ise biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale ettiği öğrenildi.

İş makinelerinin Diyarbakır - Lice yolu üzerinde Fis Ovası Kayacık köyü yol ayrımında bulunan bir hendeği doldurduğu, YDG-H üyelerinin çadırlarının bulunduğu bölgede yer alan ikinci ve üçüncü hendeği de açmaya çalıştığı öğrenildi. 

GAZDAN ETKİLENENLER VAR

Bu arada YDG-H'ye destek vermek için çadırlarda bulunan vatandaşların da gazdan etkilendiği öğrenildi. Basın mensuplarının bölgeye yaklaşmasına da izin verilmiyor. 

PKK, karakol inşaatlarını gerekçe göstererek bir haftadır Diyarbakır - Bingöl; Diyarbakır - Lice ve Lice - Muş karayolunu trafiğe kapatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER