Diyarbakır Burçları Temizleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' Kampanyası kapsamında Suriçi'ni çevreleyen surların burçlarında temizlik çalışması başlattı.

Diyarbakır Burçları Temizleniyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' Kampanyası kapsamında Suriçi'ni çevreleyen surların burçlarında temizlik çalışması başlattı. Çalışma 20 personelle bir hafta içinde tamamlanacak.

'Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum' Kampanyası kapsamında broşür dağıtan, televizyonlarda kamu spotları yayınlayan, cadde ve bulvarları deterjanlarla yıkayan büyükşehir belediyesi, şimdi de burçların içini ve çevresini temizlemeye başladı. Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ve Sur Belediyesi Temizlik Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma, bir hafta içinde tamamlanacak. Ardından da, surların içinde ve çevresindeki yabani otların ve kokunun giderilmesi için ilaçlama çalışmaları yapılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma Daire Başkanı Deniz Kıraç, Sur ilçesini çevreleyen burçlarda genel bir temizlik çalışması başlattıklarını ifade etti. Kıraç, şunları söyledi: "Çalışmayı Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Sur Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Temizlik çalışması surların tamamını kapsayacak, burçların içi ve çevresinde yürütülecek. Bu 'Kentimi Seviyorum, Kirletmiyorum' kampanyanın da bir parçasıdır. Bizde bu kirliliği ortadan kaldırarak bundan sonra kirletilmemek üzere bırakacağız. 20 personelle bu çalışmayı yürüteceğiz. Bir hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz. Devamında da sürekli kontrol altında tutarak buranın temizliğini sağlayacağız. Kentimize yakışır bir hale getireceğiz. Surların içindeki ve çevresindeki hem yabancı otlarla hem diğer kötü kokuları gidermek adına sürekli yıl içerisinde özellikle yaz aylarında ilaçlama yapıyoruz. Bunu da bu tarihten sonra program içerisine alarak devam ettireceğiz."

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER