Diyarbakır Büyükşehir Kış İçin 15 Araç Aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ile kırsal kesimde karla mücadele etmek ve yurttaşların kışı daha rahat bir şekilde geçirmek için 15 araç satın aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Kış İçin 15 Araç Aldı
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan ilçelerde çalışma yürütmek üzere yeni araçlar aldı. Karda yolların kapanmaması amacıyla 5 adet kar küreme ve tuzlama aracı satın aldı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 5 adet 434 tipi kazıcı yükleyici araç ile 5 adet pikap aldı.


Makine İkmal ve Bakım, Onarım Müdürü Kasım Yalçın kurdukları karla mücadele araçları ile ilçelerdeki sıkıntıları minimuma indireceklerini söyledi. Yalçın, iş makinelerine 1 milyon 100 bin lira para harcadıklarını ve kışa hazır olduklarını söyledi. Yalçın, mevcutlarla 7 adet kar küreme ve tuzlama aracına sahip olduklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında ise hafriyat, asfalt gibi işlerde kullanmak üzere 10 adet kamyon, 5 adet pikap, 3 adet kamyonet, 2 adet ekskavatör ile 4 adet silindir almayı hedefliyor. Böylece 2015 yılında ilçelerdeki yolların durumuna daha iyi imkanlarla müdahale edilmiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER