Diyarbakır çok fena karıştı! 2 Rus işin içinde

DİYARBAKIR'dan gelen son dakika haberlere göre HDP'li milletvekilleri öncülüğünde bir grup Sur'a yürümek istendi. Polis müdahale etti ve olaylarda 2 Rus yakalandı. İşte Diyarbakır ve Sur'daki son durum.

Diyarbakır çok fena karıştı! 2 Rus işin içinde
 DİYARBAKIR 17 gündür sokağa çıkma yasağı olan Sur ilçesine yürümek isteyen HDP milletvekilleri öncülüğündeki bir grupla karıştı.

Polisin müdahale ettiği olaylar çatışmaya dönüştü. Olaylarda 2’si Rusya uyruklu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bugün saat 12.30 sıralarında tamamlanan toplantının ardından aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi'ne yürümek istedi.

Ekinciler Caddesi üzerinde önlem alan polis, hoparlörden uyarı anonsu yaptı. Buna rağmen yürüyüşe devam eden gruba polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

2 RUS UYRUKLU YAKALANDI

Olaylar, Bağlar ilçesine de sıçradı. Olaylarda 2’si Rusya uyruklu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Rus uyruklu kişilerin yürüyüşçüler arasında olduğu söyleniyor.

Göstericiler arasından zaman zaman, zırhlı polis araçlarına ses bombaları atılırken, Ofis semtindeki ara sokaklarda zaman zaman silah ve patlama sesleri geldi.

POLİSLER BEBEĞİ YETİŞTİRDİ

Bu arada olayların arasında kalan bir anne ile bebeği zor anlar yaşadı. Küçük bebek gazdan etkilenince annesi yardım çağrısında bulundu.

Bölgede bulunan polisler çocuğu kucağına alarak hastaneye yetiştirmeye çalıştı.

PAYLAŞ
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER