Diyarbakır Emniyetinde Kırmızı Alarm

Diyarbakır kırsalında ilçe minibüsüne binerek kent merkezine gelen şahsın İŞİD'in aranan canlı bombacılarından biri olabileceği yönündeki ihbarlar, Emniyeti alarma geçirdi.

Diyarbakır Emniyetinde Kırmızı Alarm
 MİT ve emniyet, intihar saldırısı hazırlığında oldukları yönünde kesin istihbarat aldıkları biri kadın 8 IŞİD militanının peşinde. 81 il Emniyet Müdürlüğü ile de paylaşılan bu bilgi üzerine çalışmalar yürütülürken, önceki gün Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar emniyeti en üst seviyede alarma geçirdi. Emniyeti alarma geçiren ihbarda, kent kırsalında ilçe minibüsüne binen bir yabancının İŞİD'li olduğuydu. Yapay bozuk bir Türkçe aksanı, üzerindeki yabancı ülkelere ait yüklü döviz, ağır ve siyah olan spor çanta ile İŞİD'liyi andıran kirli sakal ve tedirgin hali, şahsın aranan İŞİD'li olabileceği düşüncesini arttırırken, kent merkezinde araçtan inen şahıs sırra kadem bastı. Tüm birimlerini alarma geçirenpolis, şimdi her yerde bu şahsı arıyor.


22 yaşlarında 1,75 boylarında


Edinilen bilgiye göre; önceki gün kırsaldan kent merkezine seyir halindeki bir ilçe minibüsüne Diyarbakır Hayvan Pazarı'nın bulunduğu Çarıklı Beldesi civarında, siyah sırt çantalı, 22 yaşlarında ve 175 boylarında olduğu belirtilen bir erkek el kaldırarak durmasını istedi.


Endişe ve tedirginlik


Duran minibüse binen şahıs, daha minibüse adımını atar atmaz, tedirgin ve endişeli davranışları, kılık kıyafeti ve yapay bozuk bir Türkçe aksanı minibüste bulunanları da tedirginliğe sevk etti. Görgü tanıklarına göre, şahsın sırtındaki siyah sırt çantası ağır ve dolu olması dikkat çekerken, şahsın çok tedirgin ve endişeli hali ile gözlerinin sık sık elindeki oldukça pahalı olan akıllı cep telefonuna kilitlendiği belirtildi.


Şahısta yüklü miktarda yabancı ülke parası


Minibüs şoförüne yol ücreti vermek üzere elini cebine koyan şahsın cebinde yüklü miktarda çeşitli ülkelere ait yabancı para olması da endişeleri bir kat daha da arttırdı. İlçe minibüsü kent merkezine ulaştığında, ilçe otogarı civarında araçtan inen şahıs bir anda ortalıktan kayboldu. Minibüs içerisindeki diğer yolcuların söz konusu şahıs indikten sonra birbirlerine endişelerini paylaşırken araç içerisindeki vatandaşlar durumu ilçe otogarında görev yapan silahlı güvenlikçilere bildirdi.


Sırra kadem bastı

Güvelikçilerde zaman kaybetmeden vatandaşın aktardığını polise detaylı olarak ihbarda bulundu. Kısa süre içerisinde şahsın inip gidebileceği muhtemel güzergahlar üzerinde çalışma yapan polis, şahsı bulamadı. Sırra kadem basan şahsın bulunması için DiyarbakırEmniyeti, Asayiş, Terör ve İstihbarat birimleri başta olmak üzere tüm birimleri acil olarak harekete geçirdi. Söz konusu şahsın indiği yerden bulunduğu tüm güzergâhlar bir kez daha didik didik edildi. Güzergâhlarda bulunan güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, şahsın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet, tüm teşkilata şahsın boy kilo, eşkal bilgilerini bildirerek, söz konusu şahısla ilgili dikkatli olunması istendi.

"O şahıs bindiğinde biz minibüsten atlamak istedik"


Söz konusu şahıs ile seyahat eden vatandaşlar, büyük tedirginlik yaşadıklarını Özgür Haber'e şu sözlerle anlattı: "Bu şahıs daha minibüse biner binmez, tipi, kılık kıyafeti, şivesi ve en önemlisi üzerindeki yabancı ülke paraları dikkat çekti. Herkes bu kişinin normal biri olmadığını anladı sanki. Bazılarımız minibüs dursa da kendimizi dışarı atsak şeklinde büyük korkulara kapılmıştık. Yani gerçekten neredeyse O şahıs bindiğinde biz minibüsten atlayacaktık. Minibüs durur durmaz ilçe garajı civarında bulunan güvenlikçiye durumu anlattık. Söz konusu adam birden ortalıktan kayboldu. Güvenlikçi de polisi arayarak durumu bildirdi"

Diyarbakır ve Suruç bombacıları da gençti


Şahsın 22 yaşlarında genç olduğuyla ilgili geçen ihbar, akıllara Diyarbakır'daki HDPmitinginde 4 kişinin ölümü ve 400'e yakın kişinin yaralanması olayını yapan şahıs ileŞanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki canlı bomba olayını gerçekleştiren şahsın da benzer yaşlarda olması, İŞİD'in kullandığı canlı bombacılarının 20'li yaşlarda olması ihtimalini de kuvvetlendiriyor.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER