Diyarbakır Ermenileri Öksüz Kaldı

Diyarbakır'daki son Ermenilerden biri olan Bayzar Alata için Sur ilçesindeki Meryem Ana Süryani Kilisesi'nde tören düzenledi.

Diyarbakır Ermenileri Öksüz Kaldı
 Diyarbakır'daki son Ermenilerden biri olan Bayzar Alata için Sur ilçesindeki Meryem Ana Süryani Kilisesi'nde tören düzenledi. Diyarbakır'da 'Beyzo teyze' olarak bilinen ve dün hayatını kaybeden Bayzar Alata Diyarbakır Süryani Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Diyarbakır'da yıllardır kilise bahçesindeki evinde yaşayan Bayzar Alata(87) geçtiğimiz ay dini nikahla yaşadığı Sarkis (Sıtkı) Eken'le (84) resmi nikah yapmıştı. Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen nikah töreninden sonra halaylar çekilmişti. Diyarbakır’ın yaşayan son Ermenilerinden 1927 Büyükkadı doğumlu Bayzar Alata ile 1930 Silvan doğumlu Sarkiz (Sıtkı) Eken kilise nikahı ile bir ömür geçirmişlerdi. Bayzar Alata, dün hayatını kaybetti. Bugün Meryem Ana Süryani Kilisesi'nde düzenlenen cenaze merasimine Ermeni halkı, Alata'nın akrabaları ile Diyarbakırlı komşuları katıldı. 

Alata için kilisede ayin düzenlendi. Cenaze daha sonra omuzlar üstünde Alata'nın kilise bahçesindeki evinin önüne getirildi. Burada yakınları hakkını helal etti, vasiyetini yerine getirdi. Yapılan duaların ardından cenaze kilise bahçesinden omuzlarla cenaze aracına taşındı. Alata'nın cenazesi Eskihal semtindeki Süryani Mezarlığı'na toprağa verildi. Alata'nın eşi Sarkis Eken ise güçlükle ayakta durabildi. Törene Şeyh Said'in torunlarından Kürt siyasetçi Muhammed Akar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da katıldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER