Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Modern Bir Yüze Kavuşacak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından, Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destekleme Programına sunulan “Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Altyapı Güçlendirme Projesi” bakanlık tarafından onaylandı.

Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Modern Bir Yüze Kavuşacak
 Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından, Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destekleme Programına sunulan "Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Altyapı Güçlendirme Projesi" bakanlık tarafından onaylandı. 2015 yılının sonunda onaylanan proje kapsamında mevcut prosedürler yerine getirilerek ihale süreci başlatıldı.

Diyarbakır'ın ekonomik anlamda kalkınmasına ve tanıtılmasına katkı sağlayan fuarların gerçekleştiği fuar alanının mevcut alt yapı eksikliklerinin giderilmesi ve şehrin daha modern bir fuar ve kongre merkezine kavuşabilmesi adına DTSO tarafından hazırlanan proje kapsamında, iş makineleri için özel alan oluşturulması, 4 bin metrekarelik sundurma alanı, çevre düzenlemesinin yapılması ve mevcut alt yapı sorunlarının çözülmesi hedefleniyor. Toplamda 24 bin metrekare yeşil alanın içerisinde yer alacak olan fuar merkezi, mevcut alt yapısının da güçlendirilmesiyle gelecek dönemde yeniden çok sayıda fuara ev sahipliği yapacak.

"PROJE BÜTÇESİ 3,5 MİLYON TL"

Konuyla ilgili açıklama yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, uzun süreli çalışmalarının sonucunda Diyarbakır adına önemli bir projenin hayata geçirilmesine vesile oldukları için mutluluk duyduklarını belirterek, barış sürecinin yeniden tesis edilmesi ile birlikte kent dinamiklerinin tekrardan hayata geçeceğini ve bu bağlamda da fuarların ekonomik anlamda olumlu etkisinin mutlaka hissedileceğini kaydetti. Çatışmalı süreç öncesi yılda 12 fuara ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın, revize edilecek olan yeni fuar ve kongre merkezi ile birlikte, yeni fuarlara ev sahipliği yapacağını söyleyen Sayar, barışın yeniden tesis edilmesiyle birlikte bölgenin de her anlamda hızlı bir kalkınma sürecine gireceğine inandıklarını belirtti. Sayar, bu bağlamda barışa dair umutların hep diri tutulması gerektiğini ve bu doğrultuda yılmadan mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayar projenin onaylanmasında katkı sunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'a da teşekkür etti. 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER