Diyarbakır Karıştı Polis Hüda-Par'ı Korumaya Aldı

Cizre'de 3 kişinin öldüğü olaylar sonrası Diyarbakır karıştı. Emniyet Müdürlüğüne taşlı saldırı düzenlenirken şehrin en işlek caddesi kapatıldı. Hüda -Par binaları çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır Karıştı Polis Hüda-Par'ı Korumaya Aldı
 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile HÜDA-PAR'a yakın gruplar arasında yaşanan ve 3 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı çatışmaların ardındanDiyarbakır karıştı. Şehirde aynı anda çok sayıda eylemin başlaması üzerine HÜDA-PAR binaları çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne taşlı saldırı düzenlenirken şehrin en işlek caddesi olan Santo kapatıldı. Şanlıurfa Caddesi'nde bulunan ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına 200 metre mesafede bulunan Kantar kavşağı tarihinde ilk kez kapatıldı. Kavşakta araçları durduran YDG-H'liler kimlik kontrolü yaptı.

MOLOTOFLA SALDIRI

Alınan bilgiye göre, Cizre'de yaşanan çatışmada öldürülen ve YDG-H'li olduğu belirtilen Yasin Özer'in cenazesi Diyarbakır Adlı Tıp Kurumu Başkanlığı'na getiriliyor. Bunu haber alan YDG-H'liler Diyarbakır'da sokak ve caddelere çıkarak eylem yaptı. Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe semti ile Silvan yolunu trafiğe kapatan örgüt, bölgeye gelen polis ekiplerine el yapımı patlayıcı ve molotoflarla saldırı düzenledi. Zırhlı polis ekipleri, grubu yoldan uzaklaştırdı. Aynı dakikalarda başka bir grup ise Sur ilçesi Keçi Burcu bölgesinde yeni yolu trafiğe kapattı araçların geçişine izin vermedi. Vatandaşlar bir süre yolda kaldı. Bazı sürücüler zafer işareti yaptıktan sonra arama noktasından geçmelerine izin verildi. Grubun burada bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra ara sokaklara dağıldığı belirtiliyor.

KİMLİK KONTROLÜ YAPAN GRUPLAR DAHA SONRA DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TAŞLANDI

Bağlar ilçesinde bulunan Sento Caddesini de trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapan gruplar daha sonra polis araçlarına saldırdı. Aynı ilçede bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasında da saldırı düzenlendi. Yüzü kapalı yaklaşık 20 kişilik grup emniyet binasına taşlı saldırıda bulundu. Polisin saldırganlara zırhlı araçlarla müdahale ettiği ve saldırganların ara sokaklara kaçtığı belirtildi.

HÜDA-PAR BİNALARI ÇEVRESİNDE YOĞUN ÖNLEM

Bu arada Kantar kavşağında ilk kez yol kapatma eyleminin yapıldığı öğrenildi. Emniyet lojmanını yakın ve MOBESE kameralarının olduğu kavşakta örgütün yol kapatma eylemi yapması dikkat çekiyor. Şehirde aynı anda çok sayıda eylemin başlaması üzerine HÜDA-PAR binaları çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kobani olaylarında HÜDA-PAR binaları saldırıya uğramasına rağmen Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün önlem almadığı belirtilmiş ve eleştirilerinin hedefi olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER