Diyarbakır kent merkezi yeni yıla da yasaklı girdi

Merkez Sur ilçesinde yaklaşık 1 aydır devam eden sokağa çıkma yasağının önceki gün kaldırıldığı Gazi Caddesi'ndeki bazı dükkanlar açıldı.

Diyarbakır kent merkezi yeni yıla da yasaklı girdi
 Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki birçok mahallede 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Yeni yıla da yasaklı giren ilçenin çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, Suriçi’nde ise çatışmalar yaşanıyor. Önceki gün yasağın kaldırıldığı Gazi Caddesi’nde kepenk açan bir kısım esnaf, “Sur geçen sene yılbaşı tatilinde turist akınına uğramıştı. Bu sene yeni yıla silahların gölgesinde giriyoruz. Yeni yılın barış ve huzur getirmesini istiyoruz. Tek temennimiz bu” diyor.

YASAK DEVAM EDİYOR

Önceki gün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Gazi Caddesi’nde toplanan Diyarbakırlı vatandaşlar sokağa çıkma yasağının olduğu mahallelere gitmek istedi. Ancak polis vatandaşların geçişine izin vermedi. Oğlunun hasta olduğunu bu nedenle eve gidip eşyalarını almak için bütün gün Gazi Caddesi’nde beklediğini söyleyen bir kadın, “Biz çatışmalardan apar topar kaçtığımız için yanımıza hiçbir şey alamadık. Oğlum yarın hastanede ameliyat olacak. Bu nedenle eve gidip elbiselerimizi almak istedim. Ancak polis geçmemize izin vermiyor” diyerek tepki gösterdi.

ESNAF BİR AY ARADAN SONRA KEPENK AÇTI

Bir ay aradan sonra ilk kez kepenk açtığını söyleyen bir esnaf ise sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak şunları söylüyor:

“Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği 28 Kasım’dan beri kapalıydık. Ödemelerimizi yapamaz duruma geldik. Önceki gün Gazi Caddesi’nde sokağa çıkma yasağı kalktı. Bugün dükkanımızı açmaya geldik. Ancak sabahtan beri siftah yapamadık. İnsanlar canını kurtarma derdine düşmüş. Sur geçen sene yılbaşı tatilinde turist akınına uğramıştı. Bu sene yeni yıla silahların gölgesinde giriyoruz. Yeni yılın barış ve huzur getirmesini istiyoruz. Tek temennimiz bu…”

TARİHİ HASAN PAŞA HANI KAPALI

Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği günden bu yana Diyarbakır’ın turistik mekanı olan tarihi Hasan Paşa Hanı’nın kapalı olduğunu söyleyen han bekçisi şunları anlatıyor:

“Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Han ile Ulu Camii gibi yapılar Diyarbakır’ı Diyarbakır yapan yerler. Geçtiğimiz sene yılbaşı tatilinde burası turist doluydu. Bu mekanlarda insanlar oturmak için sıra bekliyordu. Hasan Paşa Hanı yaklaşık 1 aydır kapalı. Sokağa çıkma yasaklarından dolayı turistler Diyarbakır’a gelmiyor.”

İDRİS EMEN / RADİKAL

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2016, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER