Diyarbakır Kulp Kaymakamlığı İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı

Diyarbakır Kulp'ta SYDV, ramazan ayı boyunca vakıf çalışanlarının yaptığı gezi ve inceleme sonucunda uygun görülen, ihtiyaç sahibi 500 vatandaşa gıda yardımı yaptı.

Diyarbakır Kulp Kaymakamlığı İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı
 Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Ramazan ayı boyunca vakıf çalışanların yaptığı gezi ve inceleme sonucunda uygun görülen 80 aileye sıcak yemek ve ihtiyaç sahibi 500 vatandaşa gıda yardımı yaptı.

Vakıf çalışanları ile birlikte Ramazan ayı dolayısıyla belli günlerde vatandaşın iftar sofrasına konuk olarak iftarını bu ailelerle açan İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, aynı zamanda bu ailelerin sorun ve sıkıntılarını da bizzat yerinde dinliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Maraşlı, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerine getirdikçe bizler de mutlu oluyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek. Kulp ilçesinde göreve başladığımız günden bu yana hiç evi olmayan yardıma muhtaç sağlık açısından kötü koşullarda yaşayan 54 vatandaşımıza ev yaptık, 79 vatandaşımıza da evleri onarılarak, sağlıklı yaşam alanları haline getirilerek teslim ettik ve yine 3294 sayılı yasa kapsamında 40 aileye ihtiyaç doğrultusunda TV, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi muhtelif ev eşyaları verilerek evin tüm ihtiyaçlarını karşıladık, ciddi anlamda yardıma muhtaç olarak tespit ettiğimiz 80 ailemize iftar yemeği yardımı ve 500 ailemize de gıda yardımı yaptık. Vatandaşlarımızın iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir" dedi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER