Diyarbakır Kültür Turizm Dergisi'nin 3. Sayısı Çıktı

Diyarbakır Valiliği tarafından Diyarbakır'ın zenginliklerinin yer aldığı Türkçe ve İngilizce yayınlanan Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisinin 3. sayısı çıktı.

Diyarbakır Kültür Turizm Dergisi'nin 3. Sayısı Çıktı
 Diyarbakır Valiliği tarafından Diyarbakır'ın kültür, turizm, tarih, doğal güzellikler, yaşam, sanayi ticaret ve endüstri gibi birçok konudaki zenginliklerinin yer aldığı Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisinin 3. sayısı çıktı. İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yayımlanan dergi, şehri keşfetmek isteyenlerin beğenisine sunuldu.


Kentin tarihi ve kültürel mirası, sosyo-ekonomik durumu, tarihçesi, sosyo-kültürel yapısı ve tüm değerlerinin, geçmişinin yansıtıldığı bu sayı; şehri keşfetmek isteyenlere adeta bir davetiye havasında hazırlandı.


Kendine has tarihi, turizmi, yemek kültürü ve daha nice güzellikleriyle binlerce yıllık geçmişinde birçok medeniyete beşiklik eden Diyarbakır'ın tüm değerlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtıp, turizm hizmetine sunmak amacıyla hazırlanan derginin üçüncü sayısında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile yapılan Diyarbakır turizmi, kültürel mirası ve yapılan turizm yatırımları üzerine röportaj yer alıyor. Ayrıca dergide Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile Turizm ve Diyarbakır'ın ekonomisine katkısı üzerine röportaj yer alıyor.

Derginin bu sayısında birbirinden zengin mimari dokusuyla bilinen Silvan ilçesinin özel bir dosya şeklinde tanıtımı sağlandı. Diyarbakır'ın önemli mimari yapılarından olan Dört Ayaklı Minare, sivil mimarinin en güzel örneklerinden bir olan Ziya Gökalp Müzesi,Meryem Ana Kilisesi ve Eğil İlçesinde bulunan Kral Kaya Mezarlarının tanıtımı yer alıyor. Kentin önemli arkeolojik alanlarından biri olan Salat Tepe Arkeolojik alanın tanıtımı ile son dönemlerde yapılan yatırımlarla tarihteki değerini kentte tekrardan oluşturan İpek dokumacılığı bu sayıda özel olarak tanıtıldı. Diyarbakır mimarisinin, kültürünün, folklorunun ve daha pek çok konunun ayrıntılı olarak vurgulandığı dergide Diyarbakır'ın keşfedilmemiş yönleri tüm detaylarıyla anlatıldı.

Ayrıca dergide dünyadan portrelerin ve haberlerin yer aldığı bir gündem, bulmaca köşeleri ve aylık kültür sanat ajandası da yer alıyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un da derginin yayın hayatına üçüncü sayısıyla devam etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, derginin zengin içeriğiyle Diyarbakır'a yakışır şekilde yayın hayatına devam etmesini arzuladıklarını söyledi. Vali AksoyDiyarbakır Kültür ve Turizm Dergisinin ulusal ve uluslararası alanda Diyarbakır'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek bu ve buna benzer çalışmaların önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER