Diyarbakır Lezzetin Başkenti Olacak

Türkiye'nin en iyi 140 aşçısı bugün ve yarın Diyarbakır'da hünerlerini sergileyecek. Sümerpark'ta yapılacak etkinlik halka açık olacak.

Diyarbakır Lezzetin Başkenti Olacak
 Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), İstanbul Kitchen's Akademi, Erstan Restorant Market Ankara, Metro, Marina Balıkçılık tarafından desteklenen 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması bugün ve yarın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda gerçekleşecek.
Yarışmaya katılacak olan jüri üyeleri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Kültür Müdürü Cevahir Sadak ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Anlı böyle bir organizasyonun Diyarbakır'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bu coğrafya çok farklı yolların ve lezzetlerin kesiştiği bir yer. Hepiniz hoş geldiniz" dedi. Böyle bir bilgi ve tecrübe aktarımına ihtiyaç olduğunu söyleyen Anlı, "Kültürümüze katkı sağlayacağı için çok mutluyuz" dedi. Kışanak da "Bu kentte sürekli etkinlikler, organizasyonlar yapılıyor ancak en lezzetlisi bu olacak" dedi.


 
"AMACIMIZ SÜRECE DESTEK OLMAK"

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş de, barış sürecine destek vermek ve bölgenin kültürüne katkı sunmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Gümüş, barış sürecinin hızlanması için "Lezzetler farklı olsa da kardeşlik birdir" temel sloganını benimsediklerini söyledi. Gümüş, 44'ü jüri, 140'ı şef olmak üzere 270 katılımcının Diyarbakır'a geldiğini söyledi. Aşçılar, eşbaşkanlarla birlikte "Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajının UNESCO'ya Adaylığını Destekliyoruz" yazılı pankartla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Diyarbakır'ın tanıtılmasına ve turizmine büyük katkı sunacak olan yarışmaya alanında uzman 140 mutfak şefi katılacak. Aralarında İstanbul Reyna Şefi Fahrettin Birol Temel, Gaziantep Kamu Hastaneleri Mutfak Şefi Battal Yıldırım, Radison Blue Mutfak Şefi Fikret Özdemir, İsmail Ay, Astoria Otel Mutfak Şefi Ali Asker, EKS Mutfak Hocası Burhan Can, Mutfak Şefi Mehmet Şiriş'in de bulunduğu 44 lezzet ustası da jüri olarak değerlendirme yapacak. Günaydın Restoran'ın sahibi Cüneyt Asan, Elmacıoğlu Restoran sahibi Nuh Elmacıoğlu, Ankara Çukurambar Big Chefs sahibi Ulviye Yılmaz ve İstanbul Kitchen's Akademi sahibi Hülya Durmaz'ın da destek için Diyarbakır'a geldi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda kurulacak olan 6 mutfakta her bir yarışmacı aşçıya 1 saat içinde sunumluk yemek çıkarması istenecek. 20 Nisan Pazar günü saat 17.00'de jüride yer alan 6 mutfak şefi bölgenin yöresel yemekleri için yarışacak. Yapılan etkinlik iki gün boyunca halka açık olacak.

ROJDA SAHNE ALACAK

Etkinlik kapsamında bu akşam saat 20:00'da Sümerpark Anfi Tiyatro'da sanatçı Rojda'nın konseri olacak. Ayrıca 20 Nisan akşamı saat 20.00'de de Diyarbakır Kervansaray Otel'de bir gala gecesi düzenlenecek. Aşçılara katılım sertifikası, dereceye girenlere de madalya ve kupalar verilecek. Aşçılar ve jüri üyeleri Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nın Turizm Koordinatörü Metin Özçelik rehberliğinde Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER