Diyarbakır, Pekin Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı

Diyarbakır Valiliğinin bu yıl ilk kez katıldığı Pekin İnternational Tourism EXPO 2014 turizm profesyonellerin ziyaretine açıldı.

Diyarbakır, Pekin Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı
 Pekin İnternational Tourism EXPO 2014 turizm seyahat fuarında yer alan Diyarbakır, Turizm İşletmeleri ve Kültür Turizmi alanında, Avrupa'da faaliyet gösteren tur operatörlerinden büyük ilgi gördü.
Fuara, 80 ülke ve dünyanın birçok yerinden firma otel ve gazeteciler katılım sağladı. Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın fuar alanında kurduğu ve Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları ve şirketleri ile 108 m2'lik stantta Diyarbakır kendisine ayrılan alanda tanıtım çalışmalarına başladı.


 
Fuarda Diyarbakır standına gelen ziyaretçiler, turizm işletmeleri ve kültür ve inanç turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Diyarbakır´a yakın ilgi gösterdiler. İlk gün yoğun ilgiyle karşılaşılan Türkiye standı; Diyarbakır'ın tanıtıcı materyalleriyle göz doldurdu. Standa gelen turizm profesyonelleri ile bire bir görüşülerek Diyarbakır hakkında doyurucu bilgilerle tanıtım sağlandı. Diyarbakır'ın tanıtımının her yönüyle sağlanması adına stantta fuar katılımcılarına Çince ve İngilizce gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi materyallerin dağıtımını sağladı.

Diyarbakır standına gelen Tur operatörleri ve seyahat Acenteleri Diyarbakır'ın içinde barındırdığı Tarihi, Kültürel ve İnanç değerlerine hayran kaldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk başkanlığındaki heyet tarafından temsil edilen fuarda, Tur operatörleri ile görüşme yaparak Diyarbakır'ın kültür turlarına dâhil edilerek kataloglarda yer alması için çalışmalar yapılması istendi.

Diyarbakır açısından büyük önem arz eden fuardan olumlu dönüşlerin olması beklenmekte. Çin tur operatörleri ile fuar boyunca yapılan görüşmelerde önümüzdeki dönemde tanıtım ve tur satış kataloglarına Diyarbakır'ı da dahil edeceklerini vurgulamaları, Diyarbakır'a özellikle Uzak Doğu ülkelerinden gelen turist sayında ciddi bir artış olacağının önemli bir göstergesi olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Valiliğinin daveti üzerine Diyarbakır'a gelerek hayran kalan ve Diyarbakır'a tur satış planlamalarına başlayan Japon turistlerden sonra, Çin Halk Cumhuriyetinden de turistlerin ülkemizi ve şehrimizi ziyaret etmesi bekleniyor. 
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER