Diyarbakır sevdası sözde kaldı

Özellikle seçim süreçlerinde her dilde yankılanan Diyarbakır sevdası sözde kaldı. Yaklaşık 50 üniversite ve 2 Bin sporcunun katılımı ile Dicle Üniversitesinde gerçekleştirilmesi planlanan Üniversiteler Halk Dansları Şenliği henüz bilinmeyen teknik bir nedenden dolayı Gaziantep Üniversitesine alındı.

Diyarbakır sevdası sözde kaldı
 Diyarbakır sevdası üzerinden propaganda yapan ve kendilerini memleket sevdalıları olarak tanıtan çok sayıda kişinin gözleri önünde Diyarbakır’ın tanıtımı için çok büyük önem arz eden bir aktivite göz göre göre Gaziantep iline kaptırıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Diyarbakır Dicle Üniversitesinde yapılması planlanan Halk Dansları Şenliği Halay Grubu ve Final Yarışmaları, yine aynı federasyonun resmi web sitesinde yapılan bir açıklama ile Gaziantep Üniversitesine alındığı belirtildi.

Yayınlanan yazıda aynen şu ibarelere yer verildi: “Halk Dansları Şenliği Halay Grubu ve Final Yarışmaları Gaziantep Üniversitesine Alındı 

21-26 Nisan 2014 tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesinde yapılması planlanan Üniversiteler Halk Dansları Şenliği, teknik nedenlerden dolayı aynı tarihlerde aşağıdaki linkte belirtilen program dahilinde Gaziantep Üniversitesinde yapılacaktır.” Denildi.

‘HABERİMİZ YOK, SİZDEN DUYDUK’

Diyarbakır için oldukça önemli olan bu konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Sabri Eyigün, olayı bizden öğrendiğini, hiç bir şekilde haberdar olmadıklarını ve federasyonunu da kendilerine bilgi vermediğini belirterek şunları kaydetti: “sizin aramanız sonrası yaptığımız inceleme neticesinde böyle bir bültenin federasyonun web sitesinde yayınlandığını gördük. Sizlerin vasıtası ile öğrendik. Hazırlıklarımızı tamamladığımız halde neden böyle bir şeyin olduğu konusunda hiç bir fikrimiz yok. Konuyu araştırıp öğreneceğiz. Bu olmaması gereken bir sonuç.” Dedi.

‘SADECE BİZİMLE OLMUYOR’ 

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, konuyu bizden öğrendiklerini ve yaptıkları inceleme neticesinde konunun doğru olduğunu belirterek:  “Olayı daha yeni öğrendik. Şimdiye kadar tarafımıza iletilen herhangi bir bilgi olmamıştır. Bu konu ile ilgili olarak gerekli tüm çalışmalarımız yapılmış olup hazırlıklarımız bitmiştir. Federasyon bize Gaziantep Üniversitesine alındığı yönünde bilgi vermedi. Aslına bakarsanız bu memleket sevginin bir göstergesidir. Başka iller bu konuda girişimlerde bulunarak bu tür aktivitelerini kendi illerine çekiyorlar. Bu çalışmalar sadece üniversitelerle değil Sivil Toplum Kuruluşları, Kurumlarv e tüm dinamiklerin ortak çalışması ile birlikte yapılmalıdır. Fakat gelin görün ki Diyarbakır’da bu tür bir çalışma yapılmıyor. Konu oldukça önemli bir konudur. Federasyon ile görüşüp olayın gerçekliğini öğreneceğiz” dedi.

‘OTEL FİYATLARI BAHANE OLABİLİR’

Edinilen bilgelere göre olayın sis perdesinin önüne otel fiyatlarının pahalı olduğu gerekçesinin sunulabileceğini aktaran bazı kesimler aslında konunun daha başka olduğunu, bunun irdelenmesi halinde ortaya çıkacağını kaydettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 17:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet eren
Mehmet eren - 10 yıl Önce

Bu memlekete ne zaman sahip çıkıldiki bu gün sahip çıkılsın, yöneticiler koltuk sevdasına kaptırmış kendini, halkın haberi yok. Bir reklam afiş el ilanı kim görmüş , birde haberleri yok , adamlar işgilenmiyorki haberleri olsun , yazık yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER