Diyarbakır Soma için ayakta

Diyarbakır, doktorundan mühendisine, belediye işçisinden mimarına, öğrencisinden esnafına kadar on binlerce kişi Soma için iş bıraktı, saygı duruşunda bulundu, yürüyüş yaptı. Taşınan döviz ve pankartlarda, atılan sloganlarda sorumlunun hükümet olduğu vurguladı

Diyarbakır Soma için ayakta

DİSK, KESK, TMMOB ve TBB’nin ortak eylemi ile Diyarbakır, Manisa Soma’daki işçi kıyımı için ayağa kalktı. Büyükşehir Belediyesi’nin işçi ve memurları saat 9.00’da iş bırakarak belediye önünde toplandı ve 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Tüm Bel Sen, Genel İş Sendikası başkan ve işyeri temsilcileri Soma için iş bıraktıklarını ve Ofis AZC önünde toplanarak SGK İl Müdürlüğü’ne yürüyeceklerini açıkladı. Belediye çalışanları, hastane çalışanları, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile okullarını boykot eden öğrenciler slogan atarak Ofis ACZ önünde toplandı.

‘Cennet bugün kömür kokuyor’

Burada yaklaşık bir saat oturma eylemi yapan işçi, memur, serbest meslek sahibi ve öğrencilerin bir bölümü yüzlerine kömür karası sürerken bazılarının kafalarına baret taktığı gözlendi. Yakalarına siyah kurdele takan eylemciler, “Dağıtılan kömürler bedava değilmiş”, “İçeride kaç kardeşimiz öldü bilmiyoruz, dışarıda 76 milyon yaralı var”, “Kader değil cinayet”, “Roboski, Soma katliamdır”, “Soma’nın acısı Amed’in yüreğinde”, “Cennet bugün kömür kokuyor”, “Bu bir kaza değil, katliam” gibi dövizler taşırken gençler yerlere yatarak maden işçilerini temsil ettiler.

Temsili madenci omuzlarda taşındı

Daha sonra DİSK, KESK, TMMOB, TTB yöneticilerinin koordinasyonunda eylemciler Dağkapı’daki SGK İl Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Soma’nın sorumlusunun hükümet olduğu, hesap verilmesi gerektiği yönünde sloganlar atılırken, maden işçisini temsil etmek için kafasında baret ve yüzü kömür karasına bulanmış, elinde kömür bulunan kimi eylemciler arkadaşlarının omuzlarında taşındı. Eylem boyunca polis de panzer ve TOMA’larla yürüyüş güzergahında yığınak yaptığı gözlendi.

SGK İl Müdürlüğü önünde ise BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve sendikaların temsilcisi Türkçe ve Kürtçe büyük acı yaşadıklarını ve sorumlusu olan hükümetin hesap vermesi gerektiği yönünde konuşmalar yaptı.

 1
 2

 4

 5

 6

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER