Diyarbakır Sur'da çatışma şehit haberleri var

Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında sabah çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu. Hastaneye kaldırılan 4 askerden 3'ünün de şehit olduğu haberi geldi ve şehit sayısı 5'e yükseldi.

Diyarbakır Sur'da çatışma şehit haberleri var
 DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde bölücü terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. TSK, sabah yaşanan çatışmada 2 askerin şehit olduğu haberini son dakika olarak açıklamıştı.

Acı haber öğlen saatlerinde geldi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 asker de müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısı 5'e yükseldi, 1 asker ve 2 polis ise yaralı.

Sur'daki yoğun çatışma nedeniyle Gazi caddesine sivillerin giriş çıkışlarına izin verilmedi.

DİYARBAKIR SUR ŞEHİTLERİNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan 5 askerden 3'ünün kimlikleri belli oldu. 

Gümüşhane nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Jandarma Üsteğmen Recep Erdoğan, Yozgat Sorgun İlçesi'ne kayıtlı 36 yaşındakiJandarma Kıdemli ÜstçavuşNusret Atmaca ve Yozgat Aydıncıklı ilçesine kayıtlı 26 yaşındaki Uzman Erbaş Bekir Şimşek bugün Sur'da bölücü terör örgütü üyelerinin yaptığı hain saldırı sonucu şehit oldu.

Şehit Nusret Atmaca’nın amcası İrfan Atmaca, 5 gün önce yeğeniyle telefonda görüştüklerini ve durumunun iyi olduğu bilgisi aldıklarını belirtti.

Şanlıurfa’ya tayini çıkan ve geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine giden evli ve iki çocuk babası Nusret Atmaca’nın 19 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı öğrenildi.

YOZGAT'TA İKİNCİ ŞEHİT: BEKİR ŞİMŞEK

Şanlıurfa’dan geçici görevle Diyarbakır Sur ilçesindeki operasyonlara katılmak üzere görevlendirilen 26 yaşındaki Aydıncıklı Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek, Satı ve Şahin Şimşek ailesinin 4 kız, 4 erkek olmak üzere 8 çocuklarından birisiydi. Şehit Şimşek'in 6 ay önce başladığı göreve Şanlıurfa’da devam ettiği geçici görevle Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek'in amcası: Müslüman Kürtler bizim kardeşimizdir. Benden hiçbir farkı yok onların. Kürt kardeşlerim için canımı veririm.

Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, kardeşi ile en son iki gün önce görüştüğünü belirterek, "Silopi’deyim oradan Sur’a geldik, operasyonlara devam ediyoruz. Sabah da şehit haberini aldık. Daha 5-6 aydır görev yapıyordu. Biz 8 kardeşiz, 8'imiz de tekrar gitmeye hazırız. Vatan sağolsun, millet sağolsun yapacak bir şeyimiz yok. Tekrar cepheye savaşmaya gitmeye hazırız" dedi.

ŞEHİT RECEP ERDOĞAN'IN ACI HABERİ ULAŞTI

Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Üsteğmen Recep Erdoğan'ın acı haberi de Gümüşhane'deki baba ocağına ulaştı. Şehit üsteğmen 26 yaşındaydı.

Sur'daki çatışmada şehit olan Üsteğmen Recep Erdoğan'ın acı haberini alan babası Vahittin Erdoğan, acı "Oğlum sana kurşun işler miydi?" diyerek ağıtlar yaktı. 

Şehit Jandarma Üsteğmen Erdoğan'ın, yaklaşık bir ay önce tatil için köyüne geldiği, Şanlıurfa'dan geçici görevle Sur ilçesine gittiği, jandarma özel harekat tim komutanı olduğu öğrenildi. Şehidin annesinin, Malatya'da öğretmenlik yapan kızının yanında bulunduğu, Erdoğan'ın bekar ve 5 kardeşi olduğu belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan 5 asker için 3 ayrı açıklama yaptı.

"01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09:07’de şehit olmuşlardır."

TSK'dan ikinci şehit açıklaması:

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada, "01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, iki kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 10.40’ta şehit olmuştur" denildi.

TSK'dan üçüncü şehit açıklaması:

"01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 13.25’te şehit olmuştur."

PKK'NIN MÜHİMMATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'nın, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında kullanmak üzere 3 ikamette sakladığı mühimmat ve silahlar ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğüden yapılan yazılı açıklamada, Melik Ahmet, Gazi ve Turistik caddeleri arkasında kalan bölgede 27 Ocak'tan itibaren bölücü terör örgütü mensuplarının çukur ve barikat oluşturdukları, bu barikatları tuzakladıkları, bölgede yaşayan vatandaşları zorla evlerinden çıkartıp evlerin duvarlarını kırarak geçit yaptıkları şeklinde bilgilerin edinildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bunun üzerine söz konusu yerlerde Sur Kaymakamlığınca sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, 29 Ocak'ta da bölgede yapılan aramada ele geçirilen silah ve mühimmatın kamuoyuyla paylaşıldığı anımsatıldı. 

Bugün de güvenlik güçlerince arama faaliyetlerinin bölgede devam ettiği aktarılan açıklamaya göre, 3 ayrı ikamette 5 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve silaha ait 4 şarjör ile kütüklük, 1 M1 marka uzun namlulu silah, 6 el bombası, 16 antitank roketatar mühimmatı,13 antipersonel roketatar mühimmatı, 23 roketatar sevk motoru ele geçirildi.

Ele geçirilenler arasında bir 60 milimetre havan mühimmatı, 25 el bombası fünye grubu, bomba anahtar sistemi olarak kullanılan kullanıma hazır Alpha Fire,152 el yapımı elektrikli kapsül, 208 elektrikli kapsül, 18 adi kapsül, 150 kibrit başı eczası,1 metre uzunluğunda korteks, bomba düzeneğinde kullanılan piller, pil blokları, bomba anahtar sistemleri, elektronik düzenekler, koli bantları, zaman ayarlı, kopan tel ayarlı, telsizli uzaktan kumandalı hazır düzenekler, 40 bin civarında çeşitli ebatlarda uzun namlulu silaha ait fişekler, 10 el telsizi de yer aldı.

Öte yandan bir hassas terazi, 4 bin 636 konserve yiyecek maddesi (köfte, fasulye, ton balığı),  538 paket reçel, helva, çikolata gibi yiyecek maddesi, 91 büyük beyaz çuval içerisinde çeşitli yiyecek maddesi, (makarna, şeker, çay, salça, yağ, un, bakliyat vb.), 237 koli ekmek, çok sayıda giyim malzemesi (kazak, etek, hırka, mont vb.) ile yastık, yatak ve döşek gibi malzemeler ele geçirildi. 

Terör örgütü PKK'nın, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında kullanmak üzere Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilen 3 sokaktaki 4 evde sakladığı mühimmat ve silahlar da iki gün önce spor salonunda sergilenmişti. Malzemeler arasında zırh delici silah, bomba yapımında kullanılan kahve makineleri, silahların taşındığı gitar kılıfı ile fotoğraf makineleri dikkati çekmişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER