Diyarbakır Vali Yardımcısı Kattaş: Teröre Rağmen Öğrenciler Başarı Elde Etti

Diyarbakır'da karne dağıtım törenine katılan Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Sur İlçesi'nde terör olaylarından etkilenen öğrencilerin teröre rağmen başarı elde ettiklerini söyledi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Kattaş: Teröre Rağmen Öğrenciler Başarı Elde Etti
 Diyarbakır'da karne dağıtım törenine katılan Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Sur İlçesi'nde terör olaylarından etkilenen öğrencilerin teröre rağmen başarı elde ettiklerini söyledi.

Diyarbakır'da eğitim gören 440 bin öğrenci bugün karnelerini alırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Yenişehir İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Remzi Karttaş'ın katıldığı törende öğrenciler sohbet ederek, Diyarbakır'dan birCumhurbaşkanı çıkması gerektiğini söyledi. Bu sözlerin ardından karne dağıtan Vali Yardımcı Kattaş, ilk karnenin Recep Tayyip Çelik adlı öğrenciye verip, öğrencilerden yaz tatilinde dersleri aksatmaları konusunda önerilerde bulundu.

"TERÖR ORTAMINA RAĞMEN ÖĞRENCİLER BAŞARI ELDE ETTİ"

Karne dağıtım törenin ardından gazeteciler açıklamada bulanan Kattaş, terör olaylarından etkilenen Sur ve Bağlar İlçesi'ndeki öğrencilere telafi eğitimi verdiklerini söyledi.Diyarbakır'daki velilerin çocuklarına sahip çıktığını anlatan Kattaş, terör ortamına rağmen Sur'daki öğrencilerin başarı elde ettiğini söyledi. Çocukların inadına huzur dediklerini anlatanKattaş, "Diyarbakırlı insanlar, Diyarbakır'ın gözyaşı içinde olmasını istemiyorlar. Sur ve Bağlar ilçelerindeki öğrenciler için telafi eğitimleri yaptık. Bu konuda ciddi bir hazırlık yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda çok destekler oldu. Öğrencilerin eksikliklerini gidermek için önemli çalışmalarda bulunduk. Çocukların devam ve devamsızlıkları konusunda noktasal verileri alıp, takip ediyoruz. Onları değişik okullara gönderdik. Gittikleri okullarda onları takip ettik. Olumsuzlukları ortadan kaldırmaya çalıştık. Bu öğrencilerimiz için çeşitli sosyal faaliyetler de düzenledik. Onların normalleşmesi için emekler sarf edildi. Bu dönem atlatıldı ve normalleşme sürecine girildi" dedi.

Eğitim camiası olarak, çocukların aydınlık bir geleceği hazırlamak zorunda olduklarını kaydeden, Vali Yardımcısı Kattaş, "Öğrencilerimize tavsiye ettiğimiz şey, huzur, birlik, beraberlik, kardeşlik olmalı. Biz de öyle yapıyoruz. Bunun aksine yavrularımızı sokağa dökecek, onları olumsuz noktalara itecek, cam kırdıracak, kapı çerçeve indirecek davranışlar hiçbir şekilde tasvip edilemez. Bırakın tasvip edilmesi, gerektiğinde cezalandırılır. Bu dönemde bu konuda hassas olduk. Her türlü illegal olumsuz, teröre yönelik destek mahiyetinde yaklaşımlar veya eylemler bunların hepsi soruşturuldu. Bunlarla ilgili gerekenler de yapılıyor" dedi.

Karne dağıtım töreni Vali Yardımcısı Kattaş ile beraberindekiler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekmesinin ardından son buldu.
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER