Diyarbakır Valiliği: Polise Silahlı Saldırı Yapıldı

Diyarbakır Valiliği, dün gece karşıt gruplar arasında meydana gelen çatışmada polise silahlı saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

Diyarbakır Valiliği: Polise Silahlı Saldırı Yapıldı
 Diyarbakır Valiliği, dün gece karşıt gruplar arasında meydana gelen çatışmada polise silahlı saldırıda bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, "Sur ilçesinde Melikahmet Caddesi Lalebey 4 sokak kesişiminde bulunan ara sokakta grup içerisinden güvenlik önlemi alan zırhlı ekiplere yönelik gerçekleştirilen havai fişekli, taşlı saldırı ve kalabalık arasından silah kullanılması üzerine gruba ekiplerimizce gerekli müdahale yapılmıştır. Bu müdahale neticesinde 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi. 
Diyarbakır’da 15 Temmuz’da Dağkapı Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesince kurulan iftar çadırında ABD Adana Başkonsolosluğunca verilecek olan iftar programını protesto etmek isteyen sivil toplum kuruluşları tarafından basın açıklaması yapıldığı ve iftar çadırına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirildiğini hatırlatan valilik, saldırı eyleminde 5 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydetti. Dün akşam ise Şehitlik Caddesi ile Yaradanakul Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan İHYA-DER isimli derneğe yönelik olarak kimliği meçhul kişilerin el yapımı bomba atıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Eylem neticesinde dernek içerisinde bulunan şahıslar tarafından Şehitlik Eşit Özgür Yurttaş Derneğine yönelik saldırı eylemi gerçekleştirmişler, güvenlik kuvvetleri tarafından olaya anında müdahale edilmiştir. İki karşıt grup arasında çıkan olaylarda 4 şahıs çeşitli yerlerinde yaralanmış, 2 araçta maddi hasar meydana gelmiştir."

Açıklamada, "Yine aynı saatlerde DÖKH organizesinde YPG ile İŞİD arasında yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla İlimiz Bağlar ilçesi Koşu yolu parkından Anıtparka yapılan yürüyüş esnasında ve Sur İlçesi Melikahmet Caddesi Lalebey 4 sokak kesişiminde bulunan ara sokakta grup içerisinden güvenlik önlemi alan zırhlı ekiplere yönelik gerçekleştirilen havai fişekli, taşlı saldırı ve kalabalık arasından silah kullanılması üzerine gruba ekiplerimizce gerekli müdahale yapılmıştır. Bu müdahale neticesinde 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Karşıt grupların toplanarak karşı karşıya gelme çabaları gece yarısına kadar sürmüş 18.07.2014 tarihi saat 00:30 sıralarında karşıt grupların tekrar toplanarak olay çıkarmaya yönelik tavırlar sergilemeleri ve yapılan uyarılara rağmen dağılmamaları üzerine orantılı olarak yapılan müdahale neticesinde 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen 1 araç içerisinde bulunan 4 şahıstan 3'ü kaçarak izlerini kaybettirmiş, araç sürücüsü olan 1 şahıs üzerinde bulunan silahı attığı esnada yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir silah, bir adet pala tabir edilen bıçak ve iki sopa ele geçirilmiştir." denildi. 
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER