Diyarbakır Valiliği'nden 1 Mayıs Açıklaması

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında çıkan 1 Mayıs Emekçi Bayramı ile ilgili Diyarbakır İstasyon Meydanı’nın, Memur-Sen’e özellikle verildiğine dair haberlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Diyarbakır Valiliği'nden 1 Mayıs Açıklaması
 Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında çıkan 1 Mayıs Emekçi Bayramı ile ilgili Diyarbakır İstasyon Meydanı'nın, Memur-Sen'e özellikle verildiğine dair haberlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Memur-Sen'in 8 Nisan'da KESK'in ise 17 Nisan'da İstasyon Meydanı'nda kutlama yapmak üzere başvuruda bulunduğu belirtilerek, ilgili yasada önceliğin ilk başvuru yapana yer verilmesi gerektiğinin yazıldığı kaydedildi. Açıklamada, "İlimiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları, 2911 sayılı yasanın 6. maddesi kapsamında Valilik Makamının 6 Ocak 2014 tarih ve 2014/26 sayılı kararları ile Nevruz alanı, TÜYAP Fuar Merkezi ve İstasyon Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları olarak belirlenmiştir. '1 Mayıs Emekçi Bayramı' adı altında ilimiz İstasyon Meydanı'nda etkinlik düzenleme talebiyle Memur-Sen tarafından oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulu 8 Nisan 2014 tarihinde valiliğimize bildirimlerini sunarak müracaatlarını gerçekleştirmişlerdir. Aynı yer ve aynı etkinlikle ilgili KESK yöneticileri de 17 Nisan 2014 tarihinde valiliğimize vermiş oldukları bildirim ile müracaatta bulunmuşlardır. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 10. maddesinin C bendinin son fıkrasında; 'Aynı yerde, aynı gün toplantı yapmak üzere ayrı ayrı düzenleme kurullarınca bildirim verilmişse ilk verilen bildirim geçerlidir. Diğerlerine durum hemen yazılı olarak bildirilir' şeklinde hüküm bulunmaktadır. İddia edildiği gibi herhangi bir sendikaya öncelik tanınması ya da bir sendika lehine işlem tesis edilmesi mümkün değildir. İş ve işlemlerimizin tamamı mevzuat çerçevesinde hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER