Diyarbakır Valiliği'nden Stk'lara İftar

Diyarbakır Valiliği tarafından kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve basın mensuplarına iftar verildi.

Diyarbakır Valiliği'nden Stk'lara İftar
Diyarbakır Valiliği tarafından kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve basın mensuplarına iftar verildi. İftar programında konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı konuşmasında Ortadoğu coğrafyasında yaşanan savaşlara dikkat çekerek, "Suriye'de, Irak'ta, Libya'da aklınıza gelebilecek birçok ülkedeki insanlarımıza da, şu sofrada hep beraber, yönümüzü kıbleye dönelim, elimizi semaya kaldıralım Allah zorda olan bütün kardeşlerimize yardımcı olsun" dedi.

Gazi Köşkü'nde düzenlenen iftar programına yaklaşık 300 kişi katıldı. Düzenlen iftar programında konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, katılımcılara Ortadoğu'da yaşanan savaşta zor durumda kalan insanlara dua etmesini istedi. Ramazan ayının Allah'a olan kulluk borcumuzun pekiştiği, dünyanın bir imtihan yeri olduğu bilincini daha da derinleterek idrak ettiğimiz mübarek bir ay olduğunu aktaran Vali Kıraç, "Ramazan ayı şahsi muhasebenin yapıldığı bir zaman olmasının yanında toplumsal hoşgörü ve huzurun arttığı kutlu bir zaman dilimidir. Efendiler efendisi, 'komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir' derken, komşusunun ırkını, dilini, mensubiyetini, dini, soyunu araştırılmaması gerektiğini söyler. Önemli olan insandır. Bizim bakış açımız budur. İnsana insanca muamele yapmak, hem insanlık, hem inancımızın bir gereğidir. Bin aydan daha hayırlı bir günün olduğu bir günün içindeyiz. Mümkün olduğu kadar küskünlerin barıştığı, dargınların bir araya geldiği, kavganın şiddetin durduğu ki artık etrafımıza baktığımızda birçok ülkede kardeşlerimizin savaşta hayati tehlikelerini yaşamakta olduğu bir dönemi idrak ediyoruz. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da aklınıza gelebilecek birçok ülkedeki insanlarımıza da, şu sofrada hep beraber, yönümüzü kıbleye dönelim, elimizi semaya kaldıralım Allah zorda olan bütün kardeşlerimize yardım olsun. İnşallah barış, temennilerimiz burada yerini bulsun ve yıllardır bu coğrafyada yaşayan sıkıntılar da son bulsun. Başlatılmış olan bu çözüm sürecimiz de nihayete ersin ve geçmişte bin yıldır devam eden kardeşliğimiz kıyamete kadar devam etsin" dedi. - DİYARBAKIR 
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER