Diyarbakır Valisi'nden kafa karıştıran kayyum açıklaması

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı bilgisini yalanladı.

Diyarbakır Valisi'nden kafa karıştıran kayyum açıklaması
 Ajanslardan Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı haberleri üzerine açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirilecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ve Sur ilçeleri belediyelerine kayyum atandığı iddialarına ilişkin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi.

Habertürk'ten Veysi Ateş'in haberine göre, bazı toplantı ve temaslar nedeniyle Ankara'da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirilecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" ifadelerini kullandı.

"ATAMA İÇİN KAYMAKAMLAR DEĞERLENDİRİLECEK"

Silvan Belediyesi'ne ilçenin kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi'ne Kaymakam Memduh Duran'ın atandığı yönündeki habere ilişkin ise Vali Aksoy, "Henüz bir atama yok. Atama yapılırsa da değerlendirilecek isimlerden biridir kaymakamlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER