Diyarbakır Yeni Yıla Olaylı Girdi

Diyarbakır’da yeni yıla kutlamaların için toplanan grup, polise ses bombası, havi fişek ve taşlarla saldırınca ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Diyarbakır Yeni Yıla Olaylı Girdi
 

Diyarbakır'da yeni yıla kutlamaların için toplanan grup, polise ses bombası, havi fişek ve taşlarla saldırınca ortalık bir anda savaş alanına döndü. Yeni yıla olaylarla girilen kentte polis ekipleri 20'e yakın kişiyi gözaltına aldı.

Her yıl kutlamaların yapıldığı Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde toplanan bazı gruplar eğlenmek yerine güvenlik önemli alan polis ekiplerine önce taş, tahta ve bira şişeleriyle saldırdı. Yaklaşık yarım saat süren taşlı saldırıya polis ekipleri gerginlik yaşanmasın diye müdahalede bulunmazken saldırgan gruplar işyerlerine yönelince polis müdahalede bulundu. Ses bombası, Havi fişek ve taşlarla polis ekiplerine ve çevrede bulunan işyerlerine saldıran gruba Polis ise tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylar esnasında grup içerisinde bulunan bazı kişilerde birbirlerine bıçak saldırıda bulunmasıyla 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak ambulansla hastane kaldırıldı. Yaklaşık 3 saat süren olayların ardından Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Ekinciler ve Kasaplar Caddesini trafiğe kapatan polis ekipleri 20 yakın kişide gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götürdü. Gözaltına alınan kişilerin hırsızlık ve benzeri yüz kızartıcı suçlardan kayıtlarının olduğu öğrenildi.

Polisin müdahalesi sonrası grupların ara sokaklara kaçmasıyla olaylar son bulurken Yenişehir ilçesinin ara sokaklarında polis ekipleri olası saldırılara karşın teyakkuzda bekliyor. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER