Diyarbakır'a Yeni Bir Marka

Çözüm süreci ile birlikte başta Diyarbakır olmak üzere bölgede yatırımlar gün geçtikçe artmaya ve yatırımcı kazanmaya devam ediyor.

Diyarbakır'a Yeni Bir Marka
 Güvenlik sorunu nedeniyle değişik zamanlarda çıkarılan teşvik uygulamalarına rağmen Diyarbakır'a yatırım konusunda çok da istekli olmayan girişimciler, çözüm süreciyle birlikte yatırımlarını yapmaya başladı.
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde Bölgenin en büyük Galvaniz fabrikası olan ve yılda 60 bin ton kapasite ile bünyesinde 200 personel bulunduran Mina Galvaniz fabrikası Güneydoğunun parlayan yıldızı olmayı hedefliyor.

Diyarbakır'da yıllardır Elektrik dağıtım şirketleri, GSM operatörü şirketleri, enerji, inşaat ve bunun gibi bir çok sektörün ihtiyacı olan ve bölgede enerji nakil hatları, aydınlatma direkleri, sıcak daldırma galvaniz, oto bariyer imalatı, GSM operatör direkleri, çelik konstrüksiyon ürünlerinin bulunmamasından dolayı yatırımlarını Diyarbakır'da yapmaya karar verdiklerini açıklayan Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci 2013 yılında faaliyete geçen fabrikamız Türkiye de galvaniz ve imalat pazarında hızla büyüyen, tercih edilen saygın, global bir firma olmayı hedefleyip, son teknoloji makine parkuru ile Diyarbakır'dan Türkiye'nin markası olma yolundadır.

DİYARBAKIR'I TEMSİL EDECEĞİZ

Öncelikle Ortadoğu olmak üzere pek çok ülkede sektörün lider kuruluşlarından olmayı hedeflediklerini belirten Özekinci Hedefimiz Bölgemizde ilimizi en iyi bir şekilde temsil edip kurumsal yapımızla fark yaratarak sektörün öncü kuruluşlarından olup müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktır. Güneydoğu Anadolu bölgesinin parlayan yıldızı olarak yöre halkına geniş istihdam sağlayıp jeopolitik önemimizin farkıyla sektördeki açığı kapatmayı desteklemektir.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak Diyarbakır İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarında kentte yaptıkları yatırımdan dolayı Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci'yi tebrik ederek kendilerine her zaman destek olacaklarını söylediler. 
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER