Diyarbakır'da 2 Hırsızlık Faili Memurdan Birine Kınama, Diğerine Dava

Diyarbakır'da 2 hırsızlık olayının faillerinden biri memur olduğu için kınama cezası alırken, diğeri de aynı iş yerinde çalışan, taşeron işçi hakkında dava açıldı.

Diyarbakır'da 2 Hırsızlık Faili Memurdan Birine Kınama, Diğerine Dava
 Diyarbakır Spor İl Müdürlüğü'nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Onlarca skandallarla sarsılan kurumda yetkili isimlerin binlerce TL'yi zimmetine geçirmesi Genel Müdürlükçe 657 yasanın gereği olan kınama cezasından öteye gidemezken, farklı bir olayda benzer suçu işleyen aynı kurumda fakat taşeron elemanı (Hizmet alımı personeli) olarak çalışan kişi hakkında da hırsızlıktan dava açıldı.

BU NASIL BİR KURUM

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde skandalların arkası gelmek bilmiyor. Kayıp klimalar, işe gelmeden maaş almalar, yetkili pozisyonundaki kişilerin tüm akrabalarını işe alması, rüşvetle işe yerleştirme, aynı anda birçok yerde görev yaparak görev parası almalar derken, stadyuma kurulması gereken projektörlerin eksik kurulması ve müdürlük personelini taşıyan araç üzerinden 30 tona yakın mazot hırsızlığı da eklendi.

PROJEKTÖRLERİN PARASINA TENEZZÜL ETTİLER

Stadyumlara kurulması gereken projektörler ile ilgili olarak geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan ilçelerindeki stadyumlara Müdürlükte görevli H.A ile Ş.A'nın yetkisiyle her bir stada 24 projektör kurulması gerekirken, 24 yerine 12'şer adet kurularak, geriye kalan 12 projektörün de parası zimmete geçirildi. Zimmete geçirilen projektörlerin piyasa fiyatının 3 ila 5 bin TL arasında değiştiği belirtiliyor.

ZİMMET (HIRSIZLIK) CEZASI KINAMA

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, konunun ortaya çıkması üzerine müfettişlerini göndererek, konuyla ilgili sorumlular H.A ve Ş.A hakkında idari soruşturma başlattı. Söz konusu kişilerin savunmasını alan müfettişlerin tamamladığı raporuna göre, Genel Müdürlük H.A ve Ş.A'ya uyarı ve kınama cezası vererek bu işi geçirtirdi. Söz konusu kişiler hala görevlerinde devam ediyor.

SATTIĞI 30 TON MAZOTUN PARASINI İADE ETTİ

İkinci olayda ise geçtiğimiz yıl H.A'nın kayını olarak hizmet alımı ile işe yerleştirilen şoför R.D kısa süre içinde kurumdan 30 tona yakın mazot çaldı. Yakıt hesaplarının incelenmesiyle ortaya çıkan olayda, R.A çaldığı mazotu dışarıda satmak suretiyle hırsızlık yaptığını kabul etti. Kurumdan çaldığı mazotu getirmesi istenen R.D çaldığı mazotu iade edemedi ancak mazot satarak elde ettiği belirtilen 83 bin TL'yi kuruma teslim ederek, özür diledi. Ancak hakkında hırsızlık suçlamasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dava açıldı.

OLAYLARA RAĞMEN İŞİNE SON VERİLMEDİ

İşine son verilmeyen R.D için şirket apar topar Dicle Üniversitesi'nde başka bir şoför ile yer değiştirildi. Dicle Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan R.D, üniversitenin konudan haberdar olmasıyla işten uzaklaştırıldı.

KURUMDAN İSİMSİZ İHBAR MEKTUPLARI

Bu arada, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, il müdürlüğünden mazot çaldığı iddia edilen R.D'nin olayı gerçekleştiren kişi olmadığı, üst düzey yetkililerin maşası olduğu, kendisine verilen para karşılığında suçu kabul ettiği yönünde ihbar mektupları gönderilince, olay ile ilgili olarak idari soruşturma da açıldı. İdari soruşturma kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, müfettişleriniDiyarbakır'a gönderdi. Müfettişlerce yapılan soruşturmada yine projektör olaylarının kahramanları H.A ve Ş.A'nın ismi geçmesi ise tesadüf olmadığı yorumlarına neden oldu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER