DİYARBAKIR'DA 34 POLİS ŞEFİNE TERFİ ENGELİ

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette başlatılan tasfiye furyası devam ediyor.

DİYARBAKIR'DA 34 POLİS ŞEFİNE TERFİ ENGELİ
 Diyarbakır’da terfi sınavına giren, sınavı kazanan ve yükselme eğitimini tamamlayan 37 emniyet müdüründen sadece 3'ü terfi ettirildi. Birinci sınıf emniyet müdürlüğüne yükseltilen üç polisten ikisi, 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra Diyarbakır’a atanan emniyet müdürü Halis Böğürcü’nün yardımcılığını yapıyordu. Hakları elinden alınan 34 polis şefine herhangi bir gerekçe bildirilmedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde 7 aydan beri devam eden tasfiyeler hız kesmiyor. 17 Aralık'tan sonra ilk olarak asayiş, personel, bütçe, hukuk işleri, trafik, muhabere ve siber suçlarla mücadele şube müdürleri görevden alındı. Daha sonra uyuşturucuda Türkiye tarihinin rekorunu kıran KOM ve Narkotik ekipleri dağıtıldı. TEM, İstihbarat ve Özel Harekat şubelerinde görevli polis memurları karakollara ve ilçelere gönderildi.

Tasfiye edilecek polislerin tespiti için ‘fişleme dosyaları’ oluşturuldu. Bazı polislerin sadece namaz kıldıkları için ‘cemaatçi’ diye fişlendikleri iddia edildi. Bugüne kadar 2 bine yakın polis memurunun tasfiye edildiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki bu durum tayin ve terfilere de yansıdı.

Bu yıl bir üst rütbeye çıkmayı bekleyen 37 personelin terfisi durduruldu. 7'si üçüncü sınıf emniyet müdürü, 19'u dördüncü sınıf emniyet müdürü ve 11'i emniyet amiri olmak üzere 37 kişi bir üst rütbeye terfi ettirilmedi. Sadece ikinci sınıf emniyet müdürü kadrosunda bulunan 3 kişi birinci sınıfa terfi ettirildi.

CİHAN
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER