Diyarbakır'da 6. Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da 6. Bölge İstişare Toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır'da 6. Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da 6. Bölge İstişare Toplantısı düzenlendi.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, 6. Bölge'de bulunan 12 ilden üniversite rektörleri, akademisyenler, KOSGEB ve Osb müdürleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı il müdürleri, sanayici ve iş adamları katıldı. Yapılan sunumun ardından konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, bakanlık olarak görevlerinin ve yöneticisi bulunduğu özellikle Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nün çalışma alanlarından bir tanesinin de organize sanayi bölgeleri olduğunu söyledi. Öztürk, "Sanayi sitelerini kredi ile desteklemek, endüstri bölgeleri kurmak, işletmelerin rekabet edebilirliğini artırmak amacıyla kümelenme girişimlerine ait politikalar geliştirmek ve uygulamaktır. Bugün için şu anda aranızda bulunan ve toplantının katılımcısı olan 12 ilimizde 15 tane Organize Sanayi Bölgesi kurulmuştur. Halen 3 tane ilimizde birden fazla, yani 2 tane Organize Sanayi Bölgesi mevcuttur. Diyarbakır ilimizde de önümüzdeki günlerde inşallah tekstil ihtisas organize sanayi bölgesiyle ilgili yer seçimi çalışmalarımız devam ettirilecektir. Bu kürsüde bundan yaklaşık 15 gün kadar önce Sayın Bakanımızda bunun müjdesini vermişti. Önümüzdeki günlerde imar planıyla ilgili bir çalışmanın sonlandırılmasından sonra tekstil ihtisas organize sanayi bölgesinin yer seçim çalışmalarına da başlamış olacağız" dedi.

1960'lı yılların başından bu güne kadar ülke genelinde bakanlıklarınca sicil numarası verilerek kurulan 273 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu ifade eden Öztürk, "Altyapı inşaatı bakanlığımız kredi desteğiyle tamamlanan 155 adet Organize Sanayi Bölgesi projesi hizmete sunulmuş ve bugün bu organize sanayi bölgelerinde 1 milyon 350 bin kişiye istihdam imkanı sağlanmıştır. 273 organize sanayi bölgemizin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde ülke genelinde 2 milyon kişiye istihdam alanı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Bakanlık olarak katılımcılardan isteklerinin bu çalışmalara katkı vermeleri ve gerektiği yerde desteklemeleri olduğuna değinen Öztürk, bakanlık olarak artık Türkiye'de sanayicinin hizmetinde olduklarını kaydetti.

Toplantı, verilen kokteylin ardından sona erdi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER