Diyarbakır'da 9 Ton Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 3-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 9 ton 25 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Diyarbakır'da 9 Ton Esrar Ele Geçirildi
 Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 3-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 9 ton 25 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Hazro ilçesinde dağlık ve ormanlık arazide, esrar üretimi amacıyla yapılan yasadışı kenevir ekim alanlarının imhası ve şüpheli şahısların yakalanması maksadıyla 3-11 Temmuz 2014 tarihlerinde iki ayrı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinin desteğinde, KOM timleri, adli kolluk ekibi ve olay yeri inceleme timleriyle icra edilen operasyonlarda, toplam 17 bin metrekare alanda, 9 tona denk gelen 170 bin kök Hint kenevir bitkisi ile 25 kilogram kubar esrar ele geçirilmiştir. Ekimi yapılmış olan yasadışı kenevirin imhası, Hazro Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile gerçekleştirilmiş ve 8 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER