Diyarbakır'da Ana Dil Yürüyüşü

Merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan ve aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu yaklaşık 700 kişi, 3 kilometre mesafedeki Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü.

Diyarbakır'da Ana Dil Yürüyüşü
 Merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan ve aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu yaklaşık 700 kişi, 3 kilometre mesafedeki Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında Türkçe ve Kürtçe 'Anadilsiz yaşam olmaz', 'Dil yaşam özgürlük' yazııl dövizler taşınırken, Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan kalabalığa konuşan Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyesi Özlem Kaçar, ana dil üzerinde toplumu ötekileyen yasal engellerin olduğunu söyledi. Kaçar, Ana dille ilgili bu yasakçı, tekçi, toplumu ötekileştiren, yaralayan tüm yasal engellerin kaldırılırak, bu taleplerin hayat bulması adına her türlü demokratik hakkımızı sonuna kadar zorlayarak kullanacağımızı ve mücadelemizi devam ettireceğimizi bildiririz dedi. Kaçar, örgütlü oldukları illerde okullarda 2 ders Kürtçe eğitim vererek bu talebi yaşama geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER