Diyarbakır'da Asfaltlama Hızla Sürdürülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iki ekiple sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarını Selahattin Eyyubi Bulvarı'nda ve Aziziye Mahallesi'nde sürdürmeye başladı.

Diyarbakır'da Asfaltlama Hızla Sürdürülüyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentin ana arterlerindeki cadde ve bulvarlarda ve kırsal ilçelerde asfalt çalışmalarına devam ediyor. Kademeli bir şekilde çalışmalarını yürüten ekipler, Kayapınar ilçesindeki asfaltlamayı tamamladıktan sonra sırasıyla, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde asfaltlama çalışmalarını sürdürecek.


30 Nisan'da asfaltlama sezonunu açarak Tekel Caddesi, Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi, Fırat Bulvarı, BağıvarKayapınar Caddesi'nde asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Belediye, iki ekiple sürdürdüğü asfaltlamayı Selahattin Eyyübi ve Aziziye Mahallesi'nde sürdürdü.

Yama çalışmasını ise 3 ekiple 75 metrelik yoldaki kavşaklar ile Yenihal 2. Caddede devam eden Belediye, asfalt sezonu boyunca 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serimi yapmayı hedefliyor.

Hedefine ulaşmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde devam eden Belediye, kırsaldaki 13 dış ilçede 5 metre genişliğinde 700 kilometre sathi kaplama, 400 kilometre stabilize, 10 kilometre kilitli parke taşı olmak üzere toplam 1110 km yol çalışmasına hızlı bir şekilde devam ediyor.

Sabah 04.00'dan saat 14.00'a kadar çalışma yürütülüyor

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı çalışan asfaltlama işçileri, Ramazan ayı nedeniyle mesaiye sabah 04.00'da başlıyor, öğleden sonra 14.00'da tamamlıyor. Kayapınar Caddesi'ndeki çalışmalarını tamamlayan ekipler, Selahattin Eyyubi Bulvarı ve Aziziye Mahallesi'nde sıcak asfalt çalışmasını sürdürüyor.

Kayapınar'ın ardından Bağlar ve Yenişehir'e başlanacak

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Selahattin Eyyubi Bulvarı'ndaki çalışmanın tamamlanmasının ardından sıcak asfalt çalışmasının Yılmaz GüneyAyşe Nur Zarakolu ve Musa Anter bulvarlarında devam edeceğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER