Diyarbakır'da Aşure Dağıtıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şubesi’nin Muharrem ayının sona ermesi nedeniyle düzenlediği aşure dağıtım programında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kerbela’nın zalimlerin oluşturduğu bir katliam olduğu kadar aynı zamanda zulme karşı verilen bir direniş olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da Aşure Dağıtıldı

 

 Kültür Derneği (PSAKD)  Şubesi'nin Muharrem ayının sona ermesi nedeniyle düzenlediği aşure dağıtım programında konuşan  Eş Başkanı , Kerbela'nın zalimlerin oluşturduğu bir katliam olduğu kadar aynı zamanda zulme karşı verilen bir direniş olduğunu belirtti.

PSAKD  Şubesi tarafından cem evinde aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Alevi dedeleri Musa  ve Hidayet Ulugerçek,  Eş Başkanı , HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı , Bağlar İlçe Belediyesi Eş Başkanı Birsen Akat Ata,   İl Başkanı  ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Kışanak, Kerbela'nın tarihte kalmasını istediklerini fakat ne yazık ki hala Kerbelaların yaşanmaya devam ettiğini belirterek, "Kerbala'nın kendisi zalimlerin yarattığı bir katliam olduğu kadar, zulme karşı verilen bir direniştir. Hüseyini gelenek, yani zalime karşı boyun eğmeyen, başkaldıran Hüseyini gelenek 1400 yıldır devam ediyor" dedi.

'nin zalimlere karşı direnişin bir umudu olduğunu kaydeden Kışanak, "Önünde durulamaz denilen 'e karşı genç kadınlar, genç erkekler bedenlerini siper etti. Herkes bugün anladı ki zulmü durdurmak mümkündür. Zulme karşı direnme cesareti gösterirsek, yan yana durursak bunu başarmak mümkündür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alevi dedeleri Musa  ve Hidayet Ulugerçek, gülbang okudu. Gülbang okunması öncesi ve sonrasında saygı duruşunda bulunuldu. Hemen ardından ise cemevine bağlı semah ekibi tarafından çalınan deyişler eşliğinde cemevi önünde semah yapıldı. Kimi izleyicilerin gözyaşı döktüğü görülen semah sırasında aşure ikramı da yapıldı. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER