Diyarbakır'da Belediyenin Sineklerle Mücadelesi Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kışlak mücadelenin startını verdi.

Diyarbakır'da Belediyenin Sineklerle Mücadelesi Başladı
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sinek, karasinek, tatarcık, böcek ve haşerelere karşı mart ayından bu yana sürdürdüğü ilaçlama çalışmasında 40 bin litre ilaç kullandı, çalışmalara 11 milyon lira kaynak harcandı. Ekipler, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birliktekışlak mücadelesine başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından mart ayından bu yana başlatılan ilaçlama çalışmalarında kırsal ilçe ve mahallelerde 17 bin, kent merkezinde ise 23 bin litre ilaç kullanıldı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kışlak mücadeleye start veren ekipler, kent merkezi ve kırsal ilçelerdeki hayvan barınakları, otoparklar, depolar, ambarlar, kalorifer kazan daireleri, fosseptik çukurlar ve rögarları ilaçlamaya başladı.

Aralık ayına kadar sürecek

Aralık ayına kadar sürecek kışlak mücadele hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, hava sıcaklıklarının 15 derecenin altına düşmesiyle birlikte sivrisinek, karasinek ve diğer vektörlerin karanlık ve sıcak ortamlara yerleştiğini bildirdi. Mertoğlu, ahırlar, otoparklar, çeşitli depolar, ambarlar ve rögar kapaklarının altına yerleşen vektörlere karşı ekiplerin kent merkezi ve kırsal ilçelerde sürekli ilaçlama yaptığını söyledi.

Kışlak mücadelesini yürütmekteki amaçlarının verilerle harita oluşturup daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmek olduğunu belirten Mertoğlu, 13 kırsal ilçe ve 813 mahallede 3 teknik personel, 19 ekip şefi, 57 personel ile sineklerin yerleşebileceği ve üreyebileceği mekanlarda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Mertoğlu, aynı çalışmanın kent merkezinde de sürdürüldüğünü ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER