Diyarbakır'da bir ilçede daha sokağa çıkma yasağı!

Diyarbakır Valiliği, Hazro ilçesinde 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu

Diyarbakır'da bir ilçede daha sokağa çıkma yasağı!
 Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında, 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. 

Valilikten yapılan açıklamada, Hazro ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon icra edileceği belirtilerek, Koçbaba, Akbulut, Ülgen, Mutluca, Zilipınar ve Korhan mahallelerinde, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 4 Aralık Cuma günü 18.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

SUR'DA 3 POLİS YARALI 6 YDG-H'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan operasyonda, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

İlçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, patlayıcı tuzakların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyonda, 6 terörist etkisiz hale getirildi. 

Çatışmalarda 3 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Öte yandan, operasyonlarda teröristlerle bağlantısı bulunduğu belirlenen 13 kişi de gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER