Diyarbakır'da çatışmalar başladı: 1 polis yaralı!

Sur'da 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK mensuplarına yönelik polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'da çatışmalar başladı: 1 polis yaralı!
 Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen 6 mahalle ve 1 caddede, PKK'lı teröristlere yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Tarihi Kurşunlu Camii mevkiinde yoğunlaşan çatışmalarda 1 polis yaralandı.

İlçedeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından kapsamlı operasyon başlatıldı.

Polis ve jandarma tarafından hava destekli gerçekleştirilen operasyon, sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülüyor.

İlçeye giriş ve çıkış kontrollü şekilde sağlanıyor.

Jandarma ekipleri de çevre önlemi alarak operasyona destek veriyor.

Operasyon devam ediyor.

1 POLİS YARALANDI

Çok sayıda özel harekat polisleri ile terörle mücadele ekiplerinin katılımıyla yapılan operasyonda, teröristler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Tarihi Kurşunlu Camii mevkiinde yoğunlaşan çatışmalarda 1 polis yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansa Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polisin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, ilçede son 11 gün içerisinde 2 polis şehit oldu, yaralanan polis sayısı ise 14’e ulaştı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahalle ve 1 caddede 2 Aralık'ta saat 05.00'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı önceki gün 23.00 itibarıyla sona ermiş, Sur Kaymakamlığından yapılan açıklamada, söz konusu 6 mahalle ile caddede dün saat 16.00'dan itibaren yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER